Kada se pojavila na filmu bila je pojam prirodne lepote: Ovako je nekrunisana kraljice komedije Seka Sabljić izgledala 1970. godine

Marina Đurđević Vesti 06.08.2023 13:55 1

Iako je prošlo 53 godine od kada se Seka Sablić pojavila u filmu "Burduš" i dalje se pamti njena prirodna lepota

seka sabljić

Printscreen/Youtube

Iako je prošlo 53 godine od kada se Seka Sablić pojavila  u filmu "Burduš" i dalje se pamti njena prirodna lepota.

Jelisaveta Seka Sablić je verovatno naša najveća domaća komičarka. Bilo da pomislimo na neke od uloga s početka njene karijere, ili čuvenu Kristinu, ili one kasnije, poput Vere u "Ljubav, navika, panika", dovoljno je da nam izmami osmeh.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Seka Sablić (@seka.sablic)

 

Nekrunisana "kraljica komedije" već duže od 50 godina je prisutna na domaćoj glumačkoj sceni, gde važi za jednu od najpoznatijih diva srpskog glumišta.

O njenom privatnom životu ne zna se mnogo, osim da ima sina Stefana i ljudi, pričajući o njoj, uglavnom pomisle na nju onakvu kakva je danas. Međutim, malo ko se seća kako je Seka izgledala kad je bila mlada.

Seka je danas, zasigurno, jedna od najpopularnijih i najvoljenijih glumica cele Jugoslavije. Put ka blistavoj karijeri joj je otvorila uloga Kristine u kultnom filmu Maratonci trče počasni krug, a pored mnogobrojnih velikih uloga, mlađe generacije je pamte i kao sekretaricu Marijanu iz Srećnih ljudi.

Čanica Ateljea 212 je postala 1968. godine i nakon toga je počela da niže sve veće i zapaženije uloge.

19770. godine, odglumila je ulogu pevačice Rajke u filmu "Burduš", pored Dragomira Bojanića Gidre. Ona je tada u čuvenoj sceni otpevala pesmu "Daj mi čašu rakije", a mnogi će se iznenaditi da se prisete kako je glumica izgledala pre čak 53 godine.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bufonerija (@bufonerija)

 

Ona je vrlo prepoznatljiva, pa bi se reklo da se ništa suštinski nije promenilo na njenom licu, izuzev godina, a Seka je pravi primer prirodne lepote.

Komentari (1)
Loading
Matori X
06.08.2023 17:31

Odlična glumica ali nikada lepotica! Zašto navlačite pojam lepote na ljude kojima to nije potrebno. Imate ove silikonuše, to vam je dovoljno.