Albanska pevačica opet provocira? Riti Ori dali srpsku zastavu dok je pevala, svi šokirano gledali šta radi s njom

Jelena Vukelić Vesti 27.08.2023 13:53 0

Rita Ora, albanska pevačica rođena u Prištini, uradila je nešto potpuno neočekivano na koncertu u Mađarskoj

rita ora

Profimedia

Na društvenim mrežama pojavio se snimak, koji je za desetak minuta posto viralan, na kome je albanska pevačica sa srpskom zastavom u rukama. 

Naime, na nastupu na SZIN festivalu u Mađarskoj, najverovatnije joj je neko iz publike dao srpsku zastavu, a onda je ogrnula i nastavila da peva. 

 

 

 

 

 

Inače, Rita ne prestaje da intrigira javnost svojom životnom pričom. Rođena je u Prištini, u albanskoj porodici koja je potom izbegla u London samo godinu dana posle njenog rođenja.

Odrastala je u Velikoj Britaniji, gde se i školovala. Tu je i započela muzičku karijeru, a svojevremeno se prijavljivala za Evroviziju.

U Prištini je 2012. godine snimila spot za pesmu Shina ya light u kojima su prožeti snimci srpskog grada južno od Ibra. Ora je tada izjavila da je vrlo ponosna što je baš tu snimila spot.

"Ovo je jedino mesto gde sam želela da snimim ovaj spot. Nemojte me rasplakati" navela je tada pevačica.

Pevačica je gostovala u Tirani prošle godine, kada se na sred bine ogrnula zastavom Albanije, a premijer te zemlje, Edi Rama, nije štedeo svoje vreme, pa je tada na svom Instagram profilu postavio njenu fotografiju uz reči hvale.

Da nije zaboravila albanske korene ide u prilog snimak sa koncerta u Prištini, na kojem igra uz taktove albanskog kola iliti šote, gde je takođe ogrnuta albanskom zastavom. Njen zapaljivi nastup je propraćen ovacijama mladih kosovskih Albanaca, a ona se zahvaljivala publici.

Pevačica je iskoristila svoj medijski uticaj, pa je 16. februara ove godine javno poslala poruku u kojoj se zahvaljuje za svu podršku stranih zemalja koje su podržale nezavisnost Kosova.

Komentari (0)
Loading