Ispovest Hefnerove udovice: Bio je stariji 60 godina, određivao mi šta ću da jedem, a svake noći u spavaćoj sobi preživljavala sam pakao

Jelena Vukelić Vesti 28.08.2023 11:47 0

Kad god Kristal Hefner završi svoj doktorat iz psihologije, planira da vrati svoje devojačko prezime i postane doktorka nauka, dr. Kirsal Haris.

Kristal Hefner

Profimedia

- Ako to ostvarim, gotovo je. Zbogom - kaže o imenu Hefner i identitetu koji je još uvek definiše kao zečicu iz Plejboja, iako je prošlo šest godina od smrti osnivača Plejboja, Hjua Hefnera. Nada se da će se ponovno udati i stvoriti porodicu, piše Daily Mail.

Zamrzla je svoje jajne ćelije kako bi povećala šanse za majčinstvo sa partnerom koji nije 60 godina stariji od nje. Implanti u grudima i izbeljena plava kosa, zbog kojih je postala Plajbojeva zvezda (Mis decembra 2009.) i devojka sa naslovne, su već postali deo prošlosti.

- Te grudi su bile prevelike. Izgledala sam kao lutka iz Kine.  Moji implantati su bili samo rekviziti, osećala sam se kao da nosim kostim - kaže 37-godišnjakinja. 

Kristal Hefner

Profimedia

 

 

Minijaturne svečane haljine i raskošni donji veš su nestali, iako je sačuvala kostim zečice iz starih vremena. Sada, u svom poslednjem pokušaju da se oslobodi decenija provedenih u Plejboj vili, pet godina kao Hefnerova devojka i pet godina kao njegova supruga, napisala je provokativne memoare o Hefnerovim poslednjim godinama, koje su se preklapale sa početkom pokreta #MeToo.

- Hefu se ne može zameriti tajming. Njegov životni vek od 91 godine se završio u vreme #MeToo. Slučajnost? Mislim da ne.", kaže ona.

Knjiga nosi naziv "Samo reci dobre stvari". To je ono što je Hefner od Kristal zahtevao. Znala je da će njeni memoari prikazati Hefnera kao ženomrzca, narcisa i kontrolora. Njen suprug, kog je upoznala kada je imala 21 godinu dok je on imao 81, diktirao joj je čak i koju nijansu laka za nokte da nosi (ružičastu, blagu i providnu, nikada mat), i nežno joj tapkao po glavi kad je video izrastak na kosi.

Kada je bio u rezidenciji, postavljao je policijski čas u 18 sati, osiguravajući da njegova mlađa žena bude kod kuće za večeru (uvek pileća supa sa krem sirom i krekeri) i gledanje njegovih omiljenih filmova. Zatim, kad padne mrak, očekivalo se da će učestvovati u grupnom vođenju ljubavi.

- Bilo je neprijatno. Ne znam koliko nas je bilo u našoj spavaćoj sobi, ali ih je bilo puno. Prilično je loše. Niko zapravo nije želeo biti tamo, ali mislim da je u Hefnerovoj glavi i dalje mislio da ima 40 godina, i te noći, ljudi, vila, učvrstili su tu ideju. Osećao se kao da to i dalje može - priča Kristal.

Tu su bili i čuveni "Nedeljni dani za zabavu" kada bi se 200 mladih žena spustilo u Plejboj vilu Osamdesetogodišnji vlasnik bi uzimao toliko Viagre da je zbog toga izgubio sluh (poznata nuspojava tog leka).

- Hef je uvek govorio da bi radije bio gluv, samo da bi mogao da vodi ljubav.  Čudno", kaže ona.

Njihov ljubavni život zbog velike razlike u godinama je fascinirao ljude.

- Svi su imali pitanja. Većinom su bila anatomski usmerena - priseća se. Sada je voljna reći istinu, a ta istina je da čak ni njihova prva zajednička noć nije protekla glatko.

- Najteži deo u uspostavljanju veze sa Hefom je bio taj što su ga jako osuđivali. S pravom. Da je moja ćerka sada tu - to se ne bi desilo. Sve što mogu reći je da ako ste imali srećnog detinjstvo, puno ljubavi, verovatno nećete završiti sa nekim ko je imao 60 godina kada ste se rodili. Nedavno sam pronašla sliku na kojoj sam sa njim na početku. To je tako tužno. Gledam unazad i žao mi je te devojke. Doći će trenutak poput onog u "Čarobnjaku iz Oza" kada nestane iluzija i vidite stvarnost. Ali osoba koja ima novac postavlja pravila, zar ne - priča Kristal.

Kristal Hefner

Profimedia

 

 

Iako je Kristal rođena u Americi, njeni roditelji su bili Britanci, i živela je iznad porodičnog paba u Midlandsu. Naselili su se u Sjedinjenim Državama kako bi njen otac, uspešan pevač koji je nastupao kao predgrupa za zvezde kao što su Sammy Davis Jr i Johnny Cash, mogao da nastavi svoju karijeru.

Međutim, umro je od raka kada je imala samo 12 godina. Kristal je već diplomirala psihologiju i živela u San Dijegu kada se prijavila za jedan od Hefnerovih Noć veštica parti sa nadom da će se družiti sa njegovim slavnim gostima. Među posetiocima tog kultnog godišnjeg događaja tokom godina su bili Brad Pit, Leonardo DiKaprio, Džastin Biber,  Donald Tramp, Rijana, Pamele Anderson i Kim Kardašijan.

Kiristal je bila iznenađena kada je dobila pozivnicu, i još više kada je uhvatila Hefnerov pogled u gomili. Te noći je postala njegova ljubavnica, piše Daily Mail. Pozvana je da se useli. 

Brzo je naučila da mora da se izbori za svoje mesto u hijerarhiji Hefnerovih naklonosti.

- Biti izabrana ili ne, bilo je poražavajuće za nas devojke, ali za njega je to bila igra - kaže ona.

Zauzela je prvo mesto, postavši njegova treća supruga 2012.

- Gledajući unazad, mislim da sam imala nekakav Stockholmski sindrom. Postojao je deo mene koji je uvek mislio da je ovo prava ljubav, da neće biti drugih žena u spavaćoj sobi. Ali sam se pomirila s tim želeći da verujem da me Hef voli najbolje što zna -  objašnjava.

Odustala je od svih ideja o karijeri u psihologiji, verujući da ima dovoljno svojih problema da rešava tuđe. Sada je udovica i vratila se školovanju.

Ostala je uz svog supruga sve do njegovog kraja, čuvajući njegovu privatnost da svet ne vidi da je krhkog zdravlja i koristi hodalice. Kada je pre šest godina umro prirodnom smrću, bila je uz njegovu postelju. Nakon toga je bila toliko šokirana da nije napuštala vilu dve nedelje.

Nakon toga je provela godine gradeći daleko običniji život od onog kakav je do tada živela i pisala knjigu. 

Komentari (0)
Loading