"Ona nije samo izvođač - ona je ekonomski fenomen": Tejlor Svift se pridružila Rijani na listi milijarderki

Olja Jelić Vesti 28.10.2023 11:32 0

Tejlor Svift se pridružila Rijani, koja je postala milijarderka 2021

Tejlor Svift

EPA

Omiljena američka pop zvezda Tejlor Svift ove je godine postala milijarderka, prenosi CNN pisanje Bloomberga. Prema Bloombergovu indeksu milijardera Tejlor sada ukupno vredi 1.1 milijardu američkih dolara, zahvaljujući rekordnoj turneji Eras.

Bloomberg navodi da je Tejlor jedna od retkih pevačica koja je dostigla taj status samo na temelju svoje muzike i nastupa. Kris Lejden, direktor marketinga u SeatGeeku, rekao je za CNN da "turneja 'Eras' Tejlor Svift ponovno ispisuje knjigu o ekonomiji zabave."

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift)

 

"Ona nije samo izvođač - ona je ekonomski fenomen", rekao je Lejden. Svift nije osvojila samo arene veličine Super Bowla, već i druge velike dvorane.

Prvog vikenda premijere filma o njenoj turneji "Taylor Swift: The Eras Tour" zaradio je oko 96 miliona dolara na bioskopskim blagajnama u Sjedinjenim Državama i Kanadi. Turneja Eras mogla bi zaraditi 2.2 milijarde dolara samo od prodaje ulaznica u Svernoj Americi, prema podacima istraživanja iz avgusta istraživačke tvrtke QuestionPro rađene ekskluzivno za CNN.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift)

 

Pevačica je postala kulturni fenomen, što je dodatno povećalo njezin ekonomski uticaaj. U gradovima u kojima je nastupala, broj putnika u javnom prijevozu je naglo porastao kao i popunjenost hotela.

Ona se pridružila Rihanni, koja je postala milijarderka 2021., prema Forbesu. 

 

@najzena.rs Glumica je zračila samopouzdanjem dok je pokazivala svoje zategnuto telo u bikiniju. #najzena #žena #evalongoria #bikini #bikinimodel ♬ original sound - Najzena.rs

 

 

 

Komentari (0)
Loading