Robert Dauni Džunior. osvojio Oskara i zahvalio se svom 'užasnom detinjstvu': Preživeo je pakao

Slobodanka Ćorić Vesti 11.03.2024 07:08 0

Glumac je izašao na podijum i još jednom pokazao svoju prepoznatljivu duhovitost. Robert Dauni Džunior. čak se šalio na račun svog „strašnog detinjstva” dok je prihvatao zlatnu statuetu

Robert Downey Jr.

Profimedia

Robert Dauni Džunior.  konačno je osvojio iluzornog Oskara u kategoriji 'sporedni glumac' za Openhajmera nakon što je voditelj Džimi Kimel izneo veoma sramotnu šalu o svojoj istoriji droge.

Ovaj 58-godišnji glumac odneo je Oskara u oštroj konkurenciji koja je uključivala Sterling K. Braun, Američka fikcija, Robert De Niro, Ubice cvetnog meseca, Rajan Gosling, Barbi i Mark Rufalo, Jadnici.

Glumac je izašao na podijum i još jednom pokazao svoju prepoznatljivu duhovitost. Robert Dauni Džunior.  čak se šalio na račun svog „strašnog detinjstva” dok je prihvatao zlatnu statuetu.


Rekao je: "Hvala, hvala. Ah -- hvala, momci. Pogrešili ste jednu liniju. Želeo bih da se zahvalim svom užasnom detinjstvu i Akademiji, tim redosledom. Želeo bih da se zahvalim svom veterinaru, i mislim moja supruga Suzan Dauni. Pronašla me je kao režavog spasioca i vratila me u život. Zato sam ovde. Hvala vam", rekao je on.

Talentovani glumac je nastavio da priča o tome koliko mu je potrebna uloga u Openhajmeru, zahvalivši reditelju Kristoferu Nolanu i kolegama Emili Blant i Silijanu Marfiju.


Otkrio tajnu

"Evo moje male tajne. Ovaj posao mi je bio potreban više nego njemu ja. Kris je to znao, Ema se pobrinula da me okruži jednom od najboljih glumaca i ekipe ikada, Emili, Cilijan, bilo je fantastično. I stojim ovde pred tobom kao bolja osoba zbog toga Ono što radimo ima smisla i stvari koje biramo da radimo su važne.

„Želim da se zahvalim svom stilisti, u slučaju da niko drugi ne zna. Hvala ti, Erika, hvala ti puno. I reći ću samo ovo. Moj advokat za zabavu Tom Hanson, koji je proveo polovinu svojih 40 godina pokušavajući da obezbedi mene i izvadi me, hvala brate. Ovo je i za tebe."

U Openheimer Robert Dauni Džunior.  portretiše kontraadmirala Luisa Štrausa, penzionisanog mornaričkog oficira i visokog člana američke Komisije za atomsku energiju (AEC).


Kimel ga je razbio u svom uvodnom monologu

Džimi Kimel je podsetio Robert Dauni Džunior. zbog njegove ranije upotrebe droge. Dovnei Jr. imao je kameno lice dok se Kimel grubo našalio na početku ceremonije - misleći na glumčeve stare zavisnosti. Naime, glumac je bio zavisnik od kokaina.

„Ali pogledajte ga, tako je zgodan, tako talentovan, osvojio je svaku nagradu koja se može osvojiti. Da li je to pobednički govor u vašem džepu ili samo imate veoma pravougaoni penis?“, rekao je Kimel.

Njegova šala je propala jer je Robert Dauni Džunior.  izgledao je tmurno dok je zurio u kameru. Istovremeno, fanovi su kritikovali Kimela zbog njegovih šala o zloupotrebi supstanci.

Dauni Džunior.  proveo je neko vreme iza rešetaka 1999. godine nakon dugog perioda zloupotrebe supstanci koja mu je ugušila karijeru.

Glumčevi pravni problemi počeli su 1996. godine kada je zaustavljen zbog prebrze vožnje, a vlasti su kod njega pronašle heroin, kokain i prazan .357 Magnum. Godinu dana kasnije, pao je na testu na drogu po nalogu suda i proveo je skoro četiri meseca u zatvoru okruga Los Anđeles.

Nakon toga je pao na još jednom testu na drogu i 1999. je osuđen na tri godine zatvora. Za to vreme, Robert Dauni Džunior. služio je 15 meseci u državnom zatvoru u Korkoranu u Kaliforniji.

Ubrzo nakon toga, policija ga je ponovo uhapsila kada je upao u kuću komšije i onesvestio se u sobi svog sina. To je bio početak njegovog kraja.

Godine zloupotrebe droga

Nekoliko meseci nakon puštanja na slobodu, uhapšen je tokom vikenda Dana zahvalnosti zbog navodnog posedovanja kokaina i valijuma i pod uticajem.

Optužba za valijum je na kraju svedena na prekršaj, on se izjasnio da ne osporava preostale optužbe i izbegao je dalju kaznu zatvora.

Godine 2001. pronađen je kako hoda bos u Kalver Sitiju u Los Anđelesu i uhapšen zbog sumnje da je bio pod uticajem droge.

Nakon godinu dana zloupotrebe supstanci, hapšenja, rehabilitacije i recidiva, Robert Dauni Džunior.  se potpuno oporavio i od tada je stekao globalno priznanje zahvaljujući ulogama koje je igrao.

Komentari (0)
Loading