Šargarepa, prokulice, ali i taftufe...: Sa čim su posluženi gosti na dodeli Oskara ove godine - Objavljen jelovnik slavnih kuvara

Slobodanka Ćorić Vesti 11.03.2024 19:54 0

Oskarov meni je uključivao supu od rakova, lignje, pečenu tunjevinu, burata sir, koktel od škampa, a kao predjelo su servirane rokfeler ostrige

oskar

Printscreen/Instagram

Ove godine, za 96. dodelu Oskara, Volfgang Pak, renomirani australijsko-američki ugostitelj, i Eliot Grover, kuvar iz Londona, ponovo su se ujedinili kako bi napravili meni za zabavu posle ceremonije.

Dok su poznate ličnosti čekale da osvoje nagrade na prestižnim Oskarima, njih dvoje su pripremili širok izbor jela za nepca slavnih gostiju.

Zanimljivo je da je ovo 30. put da Volfgang Puk sprema jela za ovu manifestaciju. Groveru je ovo bio drugi put da učestvuje.

 

 

Oskarov meni je uključivao supu od rakova, lignje, pečenu tunjevinu, burata sir, koktel od škampa, a kao predjelo su servirane rokfeler ostrige. Na meniju su se našle i četiri vrste salata - cezar salata, oskar salata, obična kućna salata i salata od cvekle.

Oskar salata je zauzela centralno mesto, a sastojala se od crvenog luka, mešanog povrća, vinaigreta od javora, paradajza, kozjeg sira i kandiranih pekana.

Pored salata, na meniju su bile i testenine, uključujući fetučini alfredo, testenine sa piletinom i parmezanom, penne alla votku i džabalaju. Gosti su mogli da probaju i lososa, džambo škampe, svinjski kotlet, rižoto od povrća, biftek itd. kolači od rakova. Za priloge su imali pire krompir, spanać, pečenu šargarepu, prokulice, kao i pomfrit.

 

 


Poznate ličnosti na dodeli nagrada takođe su uživale u tartufima Volfganga Paka i mogli su da probaju njegovu pitu sa piletinom. Kuvar je takođe veoma popularan jer je kreirao figuricu Oskara od čokolade pozlaćenu 24-karatnim zlatom. Američki TV voditelj i komičar Džimi Kimel takođe je počastio poznate ličnosti tzv kutije za užinu. Domaćin se pobrinuo da svi koji sede u pozorištu dobiju Majkove i Ajkove bombone, perecu Shappi perec, sa senfom i flašu vode.

 

Komentari (0)
Loading