Po prvi put u istoriji monarhije: Kejt Midlton i kralj Čarls zajedno u borbi protiv kobne bolesti, stručnjaci otkrili tajne njihovog odnosa

Vesti 27.03.2024 20:19 0

Osim što su kralj i buduća kraljica, oni su takođe „dva pacijenta koji prolaze kroz zajedničko zdravstveno iskustvo“...

Kejt

Printscreen/Instagram/princeandprincessofwales/AP

Kralj Čarls i Kejt Midlton suočavaju sa rakom, što je prvi put u istoriji monarhije kada se dva člana kraljevske porodice istovremeno suočavaju sa dijagnozom. Zbog toga bi odnos između princeze i kralja mogao da postane jači.

„Uvek je imao veoma dobar odnos sa njom. Ne mislim da je drsko reći da je ona kao ćerka koju on nikada nije imao“, govori kraljevska biografkinja Seli Bedel Smit ekskluzivno za People u ovonedeljnoj naslovnoj priči. ,,On deli sa Vilijamom impuls da je zaštiti. Oni su u ovome zajedno, Kejt i kralj."

Bakingemska palata saopštila je da je kralj Čarls (75) bio „tako ponosan na Kejt zbog njene hrabrosti da govori na taj način“ kada je 22. marta objavila vest o raku.

Dan pre nego što je ranjivi video princeze Kejt izazvao šok širom sveta, on i Kejt su delili privatni ručak u zamku Vindzor.

Osim što su kralj i buduća kraljica, oni su takođe „dva pacijenta koji prolaze kroz zajedničko zdravstveno iskustvo“, kaže kraljevski izvor, napominjući da „moraju imati blisku vezu… Pretpostavljam da [Kejt] utešilo kada je videla ... da je bilo moguće izbalansirati privatne informacije bez potrebe da se sve podeli."

Vest princeze od Velsa (42) usledila je nakon nedelja intenzivnih spekulacija na društvenim mrežama o njenom zdravlju i mestu gde se nalazi posle abdominalne operacije u januaru. Ludilo je dostiglo groznicu objavljivanjem fotografije koju je palata podelila za Dan majki u Ujedinjenom Kraljevstvu 10. marta, na kojoj je Kejt prikazana kako živahna pored svoje troje dece, princa Džordža (10), princeze Šarlot (8) i princa Luisa (5). .

Kejt i Vilijam sa decom

Profimedia

 

Kada su glavne novinske agencije izvukle fotografiju nakon što su utvrdile da je izmanipulisana, Kejt je priznala da je ,,uređivala" sliku i izvinila se.

Redak pogrešan korak je samo podstakao more glasina. Zatim je usledio uznemirujući izveštaj 19. marta da je osoblje na londonskoj klinici (gde je princeza od Velsa imala operaciju abdomena) navodno pokušalo da pristupi njenoj medicinskoj dokumentaciji. Brzo je postalo jasno da su princ i princeza od Velsa u centru oluje drugačije od bilo koje druge sa kojom su se ranije suočili.

„To je oslobodilo prigušeni osećaj da ljudi žele informacije — nažalost, to je prokletstvo modernog kraljevskog porekla“, kaže bivši dugogodišnji pomoćnik palate.

kejt midlton

Printscreen/Instagram

 

U potpunoj suprotnosti sa brzom i jasnom najavom kralja Čarlsa 5. februara, vesti o zdravlju princeze Kejt stigle su posle nedelja neizvesnosti i konfuzije. Kraljevska istoričarka Amanda Forman kaže o haosu: „Ovo je bio dan kada se kraljevska porodica srušila na zemlju, a vi ste shvatili da su oni samo ljudska bića."

Usred izazova njegove supruge i oca koji obole od raka - i napora koji ostaje sa njegovim bratom, princom Harijem - princ Vilijam (41) fokusiran je na svoju porodicu.

„Biće mnogo većeg pritiska na Vilijama, ali on je uvek bio svestan toga. On je evoluirao da vodi, i on vodi“, kaže bivši pomoćnik palate.

 

Bonus video:

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading