Slavlje u kraljevskoj porodici: Pre devet godina rodila se princeza Šarlot, a zbog ovog je ušla u istoriju

Olja Jelić Vesti 02.05.2024 20:10 0

Danas princeza Šarlot slavi deveti rođendan

princeza Šarlot

Profimedia

Pre devet godina sve oči u Velikoj Britaniji bile su uprte u bolnicu St. Mary's, gde je princeza Kejt rađala drugo dijete. Britanski mediji, ali i svetski, strpljivo su čekali objavu rođenja drugog deteta princa Vilijama. Kada je objavljeno da se rodila devojčica, usledila je euforija.

Princeza Šarlot Elizabet Dajana rođena je u jutarnjim satima, a samo nekoliko sati nakon porođaja princeza Kejt je s bebom u rukama izašla pred fotografe. Beba je po rođenju ušla u istoriju.

 

 

 

Ona je prva britanska princeza rođena nakon ukidanja muške primogeniture u kraljevskoj porodici 2013. godine. To znači da Šarlot u redu za britansku krunu ne može ugroziti mlađi brat. Da se rodila kao prvo dete princa Vilijama, bila bi buduća britanska kraljica bez obzira na mlađu braću.

Malu Šarlot, koju roditelji zovu Loti, često su uspoređivali sa kraljicom Elizabetom jer neverojatno liče. Kraljevska porodica povodom devetog rođendana princeze je objavila njen novi portret. Šarlot je treća u redu za britansku krunu, nakon oca Vilijama i starijeg brata Džordža. 

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading