Čudo od žene: Zvezda filma ,,Čarlijevi anđeli" nije samo glumica, njen skriveni talenat će vas oduševiti!

Vesti 09.05.2024 13:18 0

Slikanjem je otkrila da njen rad ne mora da bude realističan ili zahtevan, niti da ispunjava određena očekivanja

Lusi

Robyn BECK / AFP / Profimedia

Američka glumica, Lusi Lu proslavila se nastupima u filmovima poput: ,,Čarlijevi anđeli" , ,Ubiti Bila"  i , ,,Mulan 2". Međutim, mnogi ne znaju da je ona takođe i talentovana i uspešna vizuelna umetnica.

Zvezda se istakla u brojnim formatima, sve od fotografija, preko kolaža i slikanja. Svoje prve umetničke korake započela je već kao tinejdžerka.

Umetnost joj je u krvi

Lu se bavi umetnošću od kada je bila tinejdžerka i još uvek održava ovu studijsku praksu uporedo sa glumom i rediteljstvom. Počela je dok je odrastala u Kvinsu 1980-ih, lutajući ulicama Njujorka sa kamerom u ruci. Njena prva umetnička dela bile su fotografije i kolaži; jedna od njenih najranijih serija fotografija zabeležila je marš za izbor u Vašingtonu, D.C. Nakon intenzivnog predavanja u njujorškoj studijskoj školi, okrenula se slikanju. „Osećala sam se kao da fotografijama nisam u stanju da u potpunosti izrazim ono što želim“, objasnila je Liu.

Slikanjem je otkrila da njen rad ne mora da bude realističan ili zahtevan, niti da ispunjava određena očekivanja.

 

 

„Svako ima drugačiji format kojim publici želi da otkrije ono što misli ili vidi“, rekla je ona. „Morala sam samo da pustim publiku i počela da razmišljam o tome šta želim da vidim. Tokom vremena, Liu je takođe eksperimentisala sa skulpturom, sitoštampom i tekstilom. Ona se ugleda na umetnike kao što su Vilem de Kuning, Agnes Martin i Robert Frank, ali oseća da joj je nedostatak tradicionalne umetničke škole pomogao da prirodno evoluira i eksperimentiše kao umetnica.

Dobrotvorna umetnost

Lu je ranije predstavila svoja umetnička dela pod svojim kineskim imenom, Ju Ling. Lu, imala je nekoliko galerijskih izložbi na kojima je prikazan njen kolaž, slike i fotografije. Liu je pohađala njujoršku studijsku školu za crtanje, slikanje i skulpturu od 2004. do 2006.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lucy Liu (@lucyliu)

Ona je održala umetničku izložbu i donirala svoj deo profita UNICEF-u septembra 2006. godina. Takođe je imala još jedan nastup 2008. u Minhenu. Njena slika, „Bekstvo“, uvrštena je u Montblankovu kolekciju ,,Cutting Edge Art Collection" i prikazana je na izložbi ,,Art Basel Miami" 2008. godine, na kojoj su prikazani radovi savremenih američkih umetnika. Lu je izjavila da je donirala svoj deo profita od izložbe u galeriji ,,Milk Gallery" u Njujorku UNICEF-u. 

Povratak u detinjstvo

Veliki deo Lusinog rada potiče iz njenog detinjstva. „Pošto smo bili imigrantska porodica, a ja sam prva generacija, uvek sam imala taj nesklad po pitanju pripadnosti“, objasnila je ona. „Mislim da je u početku to bila jezička barijera, jer nisam govorila engleski, ali je onda počelo da se pretvara u to kako izgledam. Umetnost je, objasnila je, postala način da razmišljanja o njenoj mlađoj verziji sebe. „Mislim da umetnost pomaže da procenite psihologiju sebe kao deteta i da osvetlite neke stvari koje možda nikada niste razumeli“, rekla je ona.

 

 

Kako navodi Artsy, Lu je bila direktno inspirisana svojom porodicom u nedavnoj seriji slika. „Neću reći da smo bili konzervativna porodica, ali nismo razgovarali o intimi, nikada se nismo videli goli, nije bilo razgovora o tome šta se dešava u ljudskom telu“, objasnila je ona, napominjući da je ova dinamika fascinirala kasnije u životu. Njena prvobitna ideja za kolekciju bila je da prikaže veoma intimne priče inspirisane porodičnim fotografijama. „Na kraju su postale veoma gole, velike, skladne slike“, objasnila je ona.

Gluma ili umetnost?

Dok se dinamika glume i studijske prakse razlikuju, Lu oseća da se međusobno informišu. „Definitivno osećam kao da su povezani, jer kada nastupate, takođe ste u drugom prostoru i upoznajete različite ljude, tako da iskustva koja imate i okruženja u kojima snimate u suštini govore gde ste i kako se osećate“, rekla je ona. . ,,Mislim da sve utiče na vas na ćelijskom nivou."

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lucy Liu (@lucyliu)

„Likovna umetnost je skoro teža jer je sve na vama, a vi ste sami u sobi“, nastavila je Lu. „Morate biti spremni da imate tu privatnost i fokus. Ponekad ga nemate. To je kao da nastupate kada nemate scenario i opštu ideju, možete da improvizujete."

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading