Izazivaju VISOK pritisak I DIJABETES: Ove SMRZNUTE namirnice HITNO izbacite iz ZAMRZIVAČA!

Vesti 08.03.2022 14:30 0

Kupci bi trebalo da biraju smrznute prehrambene proizvode sa manje soli, šećera i trans-masti

frižider

Shutterstock

Američko udruženje za srce (AHA) ne preporučuje više od 2.300 miligrama natrijuma dnevno, ali idealna granica nije više od 1.500 mg dnevno za većinu odraslih, posebno za one koji imaju visok krvni pritisak. Registrovani dijetetičar Angela L. Lago, poznata i kao „Dijetičar mentalnog zdravlja“, rekla je da su so, šećer i nezdrave masti glavni problem. Ona tvrdi da je ova hrana ključni pokretač gojaznosti, srčanih bolesti, visokog krvnog pritiska i dijabetesa,

Ljudi unose natrijum iz prerađene hrane kao što su supe, paradajz sos, začini i konzervirana riba. Zamrznute pice i rolnice su riznice visokog natrijuma. Bolja alternativa je uvek hrana prvenstveno napravljena od celih žitarica, a ne od rafinisanih žitarica, zajedno sa posnim proteinima i mlečnim proizvodima sa niskim sadržajem masti ili bez masti. Zamrznute pite, panirani riblji i pileći štapići i smrznuti pomfrit takođe su na listi proizvoda koje bi trebalo izbegavati.

Dženet Kolman, registrovani dijetetičar na "TheConsumerMag.com", rekla je da pomfrit takođe ima veliku količinu masti i kalorija. Zamrznuti kalconi, prema izveštaju, imaju oko 1.700 mg natrijuma u ​​jednoj porciji. Ta količina natrijuma u ​​ishrani može dovesti do povećanja krvnog pritiska. Zamrznuta peciva  su s druge strane prepuan visoko obrađenih ugljenih hidrata i šećera. 

Ako bi trebalo da utvrdimo koja hrana je najgora onda su to definitivno pice, pite i rolnice.
 


 

Komentari (0)
Loading