Mršavi za tren oka: Kačamak dijeta traje četiri dana i topi kilograme

Slobodanka Ćorić Vesti 06.07.2023 13:44 0

Složeni ugljeni hidrati u kombinaciji sa vlaknima iz palente dugo se vare, pa nas dugo drže sitima, a istovremeno podstiču dobro varenje i sprečavaju zatvor, što je česta posledica brzih dijeta

Mršavi za tren oka: Kačamak dijeta traje četiri dana i topi kilograme

Shutterstock/Palenta

Dijeta od palente ili kačamaka koja traje četiri dana obezbediće vašem telu neophodne vitamine i minerale, očistiti creva i ubrzati metabolizam. U nekom trenutku, svima nam je potrebna brza popravka koja će nam pomoći da izgubimo nekoliko kilograma viška u trenu. Najbolje rezultate daju rešenja koja prijaju našem stomaku, a to je upravo kačamak.

Složeni ugljeni hidrati u kombinaciji sa vlaknima iz palente dugo se vare, pa nas dugo drže sitima, a istovremeno podstiču dobro varenje i sprečavaju zatvor, što je česta posledica brzih dijeta. Prednost ovog jela je što je bogato vlaknima koja upijaju vodu, bubre i stvaraju dugotrajan osećaj sitosti.

Sto grama kuvanog kukuruznog brašna sadrži samo 70 kalorija, a zabranjeno je dodavati punomasni sir, kajmak i slaninu dok ste na ovoj dijeti. Takođe, palenta će pomoći da se smanji nivo holesterola u krvi. Vlakna u ishrani sa palentom podstiču zdravo mršavljenje jer njihova konzumacija reguliše varenje. Zbog dugotrajnog osećaja sitosti sprečava se i prejedanje.

1. dan

400 g palente

1 krastavac

1 paradajz

1 jabuka

2 litra vode.

2. dan

Duplirajte meni od prvog dana.

3. dan

400 g palente

salata od 300 g zelene salate,

200 g svežeg kupusa,

2 šargarepe,

malo limunovog soka i

1 kašičica maslinovog ulja

2 litra vode

3 šolje zelenog čaja bez šećera

4. dan

Duplirajte meni od trećeg dana.

Proces kuvanja palente: Da bi kačamak pomogao da smršate, potrebno je da ga kuvate bez mleka, šećera ili putera.

Sastojci:

– 50 g palente

– 200 ml vode

- pola kašičice maslinovog ulja

Priprema: Palentu nežno isperite čistom vodom. Zatim u šerpu sipajte 200 ml vode i posolite vrlo malo. Pustite da provri pa dodajte palentu. Kuvajte na niskoj temperaturi 15-20 minuta. Kada je kuvano, dodajte maslinovo ulje i promešajte.

Dok ste na kačamak dijeti, pijte puno vode i jedite male porcije kada osetite glad. Palenta je jeftina i izuzetno hranljiva namirnica koja podstiče varenje, uspostavlja hormonsku ravnotežu, uklanja višak vode iz tkiva i daje energiju vašem telu. Pored toga, palenta je niskokalorična i bez glutena, što znači da u njoj mogu da uživaju i oni koji su alergični na gluten.

Da biste izgubili višak kilograma, optimalno je unositi 1.500 kalorija dnevno, a dijetom od palente nećete prekoračiti ovaj dozvoljeni unos.
 

Komentari (0)
Loading