Mlada žena po treći put pobedila opaku bolest: Hteli da joj amputiraju nogu, otišla je u susednu zemlju i uspešno operisana

Slobodanka Ćorić Vesti 26.07.2023 15:23 0

"Nisam mogao da verujem da je amputacija moja poslednja šansa“, rekla je 27-godišnjakinja

rak

Shutterstock

U dvadesetsedmogodišnjoj Austrijanki lekari su u 23. godini otkrili benigni tumor na nozi, u okviru kojeg se razvio maligni, nakon čega je usledila operacija uklanjanja tkiva i umetanja proteze, a samo dve godine kasnije dogodio se sledeći „udarac sudbine”.

Da stvar bude gora, dijagnostikovan joj je rak pluća sa 25 godina i morala je da počne sa hemoterapijom. Kako navodi „Klajner cajtung”, koji je izvestio o slučaju, žena je još jednom pobedila rak. Međutim, sledeću lošu vest dobila je u novembru 2021. U njenom kuku se razvila infekcija, a navodno je samo amputacija mogla da spasi ženi život.

"Nisam mogao da verujem da je amputacija moja poslednja šansa“, rekla je 27-godišnjakinja. Ona se raspitivala o alternativnim mogućnostima lečenja u inostranstvu i primljena je u tri bolnice, uključujući kliniku Šarite u Berlinu. Proteza kuka (ranije postavljena) morala je da se zameni radi lečenja infekcije – rizična procedura, ali moguća.

Dve bolnice u Austriji su tada navodno odbile da izvrše operaciju, piše Heute. Fond je odbio da snosi troškove U maju 2022. mlada žena je lečena u Berlinu, a operacija je bila uspešna. Od tada 27-godišnja žena ponovo hoda, ali je sama morala da snosi troškove lečenja. 

"Zdravstveni fond je odbio da pokrije troškove. Moja porodica je podigla kredit i uložila ušteđevinu u operaciju", kaže mlada žena. Sada od austrijske bolnice traži da pokrije troškove lečenja pred regionalnim građanskim sudom u Gracu. Sporna vrednost je oko 73.000 evra.

"Troškovi koji su nastali su bili neophodni jer je medicinska intervencija bila neophodna", rekao je advokat porodice.
 

Komentari (0)
Loading