Ruke koje plešu: Svetska šampionka Jovana Ivanović, havajskom masažom oduševila žiri u Singapuru i sada ima 10 medalja!

Vesti 23.11.2023 20:31 0

Jovana Ivanović je kreativnim predstavljanjem na Svetskom prvenstvu u masaži osvojila tri medalje iz različitih kategorija i sada ih ima ukupno 10. U intervjuu za „Najženu“ je ispričala šta je havajska masaža i kako je pobedila veliku konkurenciju.

jovana

Printscreen/Youtube

Jovana Ivanović iz Plažana kod Despotovca bavi se masažom osam godina. Radi u dva grada, Leskovcu i Beogradu, i neprestano se usavršava.

- Trudim se da budem drugačija. Unosim dosta kreativnosti u masažu kako bih osvežila pristup klijentu novim pokretima i sredstvima koje koristim u radu.

Jovana

Foto: Jovana Ivanović/privatna arhiva

 

 

Osvojila je 10 medalja za 3 godine

Radi razne masaže, između ostalog, masaže školjkama, medom i pomorandžom, toplom čokoladom i kaže da je sebe najviše pronašla u velnesu, odnosno relaks masažama. Takvim masažama se predstavlja i na takmičenjima.

- Sve je počelo 2021. godine na „Balkanijadi“ u Inđiji, gde sam osvojila zlatnu medalju u tehnici oblikovanja tela, masaža medom i pomorandžom – počinje priču Jovana koja ima 33 godine.

Od tada je na raznim takmičenjima u Srbiji i svetu osvojila tri zlatne, tri srebrne i četiri bronzane medalje. Na poslednjem, Svetskom prvenstvu u masaži u Singapuru osvojila je tri medalje - zlatnu, srebrnu i bronzanu u konkurenciji 400 takmičara iz 100 zemalja. Takmičenje u Singapuru je bilo onlajn, a Jovana je osvojila medalje za tri videa različitih kategorija.

 

 

Ruke koje plešu kao Havajka

Izdvojila se stilom, načinom ophođenja prema klijentu i sredstvima koje je koristila u radu.

- Koristila sam med i pomorandžu, što je bilo inovativno. Radila sam i piling kafom, masažu kokosovim uljem i četkanje. Sama sam napravila kombinaciju da bih bila drugačija. Kada je na red došao poslednji zadatak, odlučila sam da uradim „lomi lomi nui“ masažu – priča Jovana za „Najženu“ i objašnjava kakva je to masaža i kako se izvodi: - Havajska masaža pod nazivom „lomi lomi nui“ je drevna masaža za opuštanje. Njen naziv u prevodu na srpski znači „ruke koje plešu“. To je neobična, nežna i graciozna masaža u kojoj terapeut koristi ruke, podlaktice i laktove. Telo se namaže toplim kokosovim uljem. Klijent ima osećaj kao da ga dodiruju blagi morski talasi. Ne pruža samo fizičko opuštanje, već i psihičko, emotivno.

Dok je radila ovu masažu, Jovana je bila obučena kao Havajka. Sve to se međunarodnom žiriju dopalo, pa su je nagradili medaljama. U obrazloženju su napisali da je autentična, kreativna i inovativna.

Jovana

Foto: Jovana Ivanović/privatna arhiva

 

Planira da bude sudija

I dok se utisci o svetskom uspehu još uvek sležu, Jovana razmišlja o sledećoj godini, u kojoj će postati sudija.

- Sada sam na promo posteru za prijave za Balkansko takmičenje masaže koje se održava u Inđiji. U tom gradu je bilo moje prvo takmičenje, pa me to dodatno raduje – kaže Jovana za „Najženu“.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading