Ne jedete dovoljno vlakana: Pet grešaka u ishrani koje izazivaju natečenost i kesice oko očiju

Slobodanka Ćorić Vesti 23.04.2024 08:02 0

Osim sna, vaša ishrana takođe može doprineti problemima sa kožom ispod očiju

podočnjaci

Shutterstock

Taman kada ste mislili da imate svoj raspored spavanja pod kontrolom, vaše područje ispod očiju i dalje ne može ili neće da sarađuje. Možda ćete biti frustrirani kada vidite natečene kese ispod očiju. Nemojte se obeshrabriti. Osim sna, vaša ishrana takođe može doprineti problemima sa kožom ispod očiju.

Ovih pet grešaka u ishrani može doprineti stvaranju kesa ispod očiju.

Ne pijete dovoljno vode

Dehidracija takođe može izazvati zadržavanje vode u telu, što može dovesti do nadimanja. Pijte puno vode tokom dana kako biste pomogli svom telu da izbaci višak tečnosti i ostane hidrirano.

Jedite puno prerađene hrane

Prerađena hrana sadrži puno natrijuma, konzervansa i drugih sastojaka koji mogu izazvati upalu i oticanje. Jedite ishranu bogatu integralnom hranom bogatom hranljivim materijama, kao što su voće, povrće, integralne žitarice i nemasne proteine.

Unosite previše soli

Prerađena hrana je često bogata soli, a prekomerna konzumacija soli može izazvati zadržavanje vode u telu, što dovodi do nadutosti lica i očiju. Da biste ograničili unos soli, kuvajte sa začinskim biljem i začinima umesto soli i izbegavajte prerađenu i upakovanu hranu sa visokim sadržajem natrijuma.

Ne jedete dovoljno vlakana

Nije sve u tome šta isečete – ono što dodate takođe može mnogo doprineti. Ishrana sa malo vlakana može izazvati zatvor i nadimanje, što može izazvati nadutost lica i očiju. Da biste promovisali dobro varenje i smanjili upalu, jedite puno hrane bogate vlaknima, uključujući voće, povrće, žitarice od celih žitarica i mahunarke.

Konzumirate previše šećera

Volite li slatkiše? Važno je da slatke poslastice držite umereno, posebno ako ste zabrinuti za svoju kožu. Prekomerna konzumacija šećera može dovesti do upale u telu, što može doprineti nadimanju i kesama za oči. Smanjite unos slatke hrane i pića u korist prirodnih zaslađivača kao što su voće ili med.

 

 

Komentari (0)
Loading