Ako pazite na liniju, bolje ih zaobiđite: Ove 2 grickalice su svima omiljene, a stvaraju salo na stomaku

Vesti 01.05.2024 08:45 0

Ukoliko se pripremate za skidanje u kupaći i želite da smršate, dijetolog otkriva šta treba izbegavati.

žena

Shutterstock

Svi znamo da nam grickalice nisu neophodne, ali nekada ne možemo da im odolimo. Dijetolog Liza Endrjuz i stručnjak za mršavljenje Džoana Ven, otkrile su tri najgore grickalice koje goje i mogu stvoriti salo na stomaku.

Čips od krompira

Omiljena grickalica je loša za zdravlje kada se preteruje s količinom. "Većina čipsa se prži u nezdravim uljima, što ga čini visokokaloričnim", rekla je stručnjak za mršavljenje za „She finds“.

Ako ga jedete između obroka možete uneti mnogo kalorija, a nikakvu nutritivnu vrednost. Dakle, bez dobre količine vlakana, verocatno ćete kasnije tokom dana jesti više hrane koja goji, što će usporiti vaše mršavljenje, napominje doktorka.

žena

Shutterstock

 

Keks

Dijetolog upozorava da je keks jedan od najvećih krivaca za gojenje. "Keks je pun šećera i belog brašna, što može uzrokovati skok šećera u krvi i dovesti do stvaranja sala na stomaku", kaže Liza. Baš kao i s čipsom, ova slatka poslastica ima vrlo malo vlakana.

To znači da vas nijedna od ovih grickalica neće zasititi do večere. Verovatno ćete posle toga gricnuti još neku ili ćete se prejesti za večeru. Iako je u redu počastiti se s vremena na vreme, ne treba preterivati.

Komentari (0)
Loading