Može da bude simptom infarkta: Ako se muškarcu ovo desi u krevetu, to pokazuje u kakvom mu je stanju srce

Vesti 06.05.2024 15:01 0

Pojava koja može da se dogodi tokom intimnih odnosa, nagoveštava srčani udar.

dvoje

Shutterstock

Rani znaci upozorenja mogu vas spasiti od srčanog udara. On nastaje kada se dotok krvi u srce iznenada blokira, obično krvnim ugruškom. Nedostatak krvi u srcu može ozbiljno oštetiti srčani mišić i to stanje treba lečiti što pre.

Signal u spavaćoj sobi

Simptomi srčanog udara mogu se uočiti i u spavaćoj sobi. Naime, erektilna disfunkcija je česta kako muškarci stare, a veruje se da pogađa polovinu muškaraca preko 40 godina i oko 26 posto muškaraca mlađih od 40 godina, piše „Independent“. Nemačka studija iz 2010. pokazala je da muškarci s erektilnom disfunkcijom imaju dvostruko veću verovatnoću da umru u sledeće dve godine nego oni koji nemaju taj problem.

Glavni barometar zdravlja

Poznati doktor Hilari Džouns rekao je da je muški polni organ često "barometar kardiovaskularnog zdravlja“. Ako se muškarčeve arterije začepe holesterolom, to će uticati na krvne sudove u celom telu, a ne samo na srce. Krvni sudovi koji se nalaze u muškom polnom organu posebno su mali, što znači da se začepljuju brže nego oni u ostalim delovima tela. Ako je protok krvi u genitalijama ograničen, verovatno je slab i u arterijama koje obezbeđuju krv srcu, što povećava rizik od srčanog udara. "Obično se srčani udar opisuje kao osećaj težine, stezanja ili pritiska u grudima. Ljudi ga često opisuju kao stegnutu traku oko grudi", rekao je Dejvid Njubaj, profesor kardiologije u britanskom Centru za istraživanja.

muškarac

Shutterstock

 

Simptomi srčanog udara

Razlikuju se od osobe do osobe, a osim erektilne disfunkcije, trebalo bi obratiti pažnju na sledeće:

- Bol u vratu, vilici, leđima, rukama ili stomaku,

- Mučnina,

- Povraćanje,

- Znojenje,

- Ošamućenost,

- Iznenadni osećaj panike,

- Preterano kašljanje ili kijanje,

- Šum pri disanju,

- Problem sa varenjem.

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading