PROTEINSKI doručak od kog dugo NEĆETE biti gladni - JAJA NA 5 NAČINA!

Najžena Vesti 22.12.2021 08:00 0

Jedna od osnovnih namirnica, čista proteinska hrana, su jaja.

PROTEINSKI doručak od kog dugo NEĆETE biti gladni - JAJA NA 5 NAČINA!

Shutterstock

Jaja na oko, kuvana jaja, omlet, kajgana, prženice… sve su to najčešći predlozi za doručak, koje volimo od malena.

Svako ima svoj omiljeni način kako peče jaja, sa čim mu se najbolje slažu, kako ih pripremiti deci.

I tako prosto, najosnovnije kuvanje, možete olakšati i osigurati savršene omlete ili kajganu, kada imate odgovarajuće kvalitetno posuđe. Pravi tiganj, koji se ne lijepi i koji se ravnomjerno zagrijava čak i jaja na oko ispeče bez imalo lepljenja.

Jaja na oko retko ko voli ukoliko žumance i gornji sloj bjelanceta ostanu roviti, živi i sluzavi. Poklopite tiganj na kratko, isključite ringlu čim razbijete jaja i ostavite pola minuta. Sve će biti savršeno ujednačeno ispečeno.

Printscreen/Youtube

 

 

Svi znamo kako se prave prženice, ali ova jutarnja poslastica može biti još bolja ako napravite rol prženice. Jednostavno oklagijom dobro ugnječite hljeb, da postane rastegljiv, stavite po sredini svoj omiljeni fil: šunku, kačkavalj, krem sir ili džem i zarolajte. Uvaljajte rol prženicu u razmućeno jaje i ispržite klasično u vrućem ulju.

Klasičnu kajganu obogatićete ukusom ako je pečete na malo putera koji istopite na par kapi ulja.

Shutterstock

 

 

Kuvana jaja su odličan dodatak svakoj salati, posebno ako ih iskombinujete sa par kriški avokada, maslinama, paradajzom i rukolom, pospite svježe mevenim biberom i morskom solju.

unsplash.com

 

 

Poširana jaja ili jaja benedikt, oduvek su noćna mora za spremanje, jer ih je komplikovano skuvati bez raspadanja. Na manju činiju, raširite i zalepite samoljepljivu foliju, praveći malo udubljenje. Razbijte u nju jaje, začinite po želji. Pažljivo napravite vrećicu od folije sa jajetom, vežite je gumicom i spustite na minut u šerpu s kipućom vodom. 

Poširana jaja doručak su koji mami svaki sveže prepečeni tost!

Komentari (0)
Loading