ORGAZAM će trajati CELU NOĆ: Strasno uživanje pomoću TANTRIČKE metode, uz ovih OSAM tačaka stizaćete do VRHUNCA u intervalima

Vesti 03.10.2022 22:30 0

Sve drevne kulture imale su svoje male rituale za jačanje seksualne želje. Neki od njih zadržali su se do danas i, poput tantričkog seksa, mogu da rasplamsaju strasti, a seks pretvore u magiju. A kad se tome pridodaju čarobni afrodizijaci, čarolija može da počne

ORGAZAM će trajati CELU NOĆ: Strasno uživanje pomoću TANTRIČKE metode, uz ovih OSAM tačaka stizaćete do VRHUNCA u intervalima

Shutterstock

Kada se osećamo dobro sa sobom i kad znamo šta želimo, a uz to imamo osobu sa kojom sve to možemo da podelimo, spremni smo za ljubavnoerotsku magiju koju stvara tantrički seks.

Tantrički orgazam može da traje čitavu noć, i to iskustvo zove se dolina orgazma. Tada orgazmi dolaze jedan za drugim, a svaki sledeći je sve dublji i ekstatičniji.

– Za uspeh tantričkog seksa, kao i u svim praksama duhovnog razvitka, neophodna je obostrana ljubav. Ovde nije reč o zaljubljivanju koje sadrži elemente ljubavi, mada je mnogo bliže stanju zanesenosti, pospanosti, neosvešćenosti. Ljubav je, međutim, visoko stanje svesti, prihvatanja, prepoznavanja, razumevanja i strpljenja – objašnjava Vladan Pantelić, joga instruktor za "Blic ženu". Tantrička želja za eksperimentisanjem, kaže on, nije isto što i puka potreba za nečim novim, a pogotovu nije želja za avanturom i površnim zadovoljstvom. Tantra stoga nije lak put. Ona je prepuna izazova, visoke energije koju nije lako kontrolisati, ali i lepote.

Vežba 1: Zbližite se

Nekoliko nedelja vežbajte tantričke vežbe intimnosti bez upuštanja u seks. One će vas dublje povezati sa sopstvenim telom i sa partnerom.

* Razgovarajte s partnerom o svojim željama. To deluje jednostavno, a zapravo je izazov.

* Bar jednom nedeljno izdvojte sat vremena kada ćete neometano biti zajedno. Uredite prostor u kom ćete moći da se opustite i uplovite u zajednicke trenutke. Sveće, erotski filmovi ili priče, mirisni štapici od svake sobe mogu da naprave hram seksualnog zadovoljstva.

* Svakodnevno radite vežbe za snagu i elastičnost mišica, pokretljivost zglobova, razgibanost kičme, vežbe disanja i tihovanja, odvojeno i zajedno.

Vežba 2: Sinhrono disanje

Sedite ili lezite licem okrenuti partneru i gledajte se u oči tako kao da jedno drugom prodirete u dušu. Zatim probajte da uskladite ritam disanja.

– Disanje hrani unutarnje dahove koji regulišu životne procese, izbacuje duboko ukorenjene stresove i vodi ka ravnoteži duhovnog, duševnog i telesnog sklopa ličnosti. To trojedinstvo u psihologija se naziva „egregor“. Posmatranje partnera ima za cilj oslobađanje straha od druge ličnosti, aktiviranje energije vatre koja struji kroz oči i viđenje dubine u očima drugog bića koja se može imenovati kao jedno.

Vežba 3: Erotika bez dodira

Stavite do znanja partneru gde biste najviše voleli da vas dodiruje. Opišite mu precizno način na koji želite da budete dodirnuti. Otvoreno govorite o svojim fantazijama. U ovoj vežbi sve je dozvoljeno osim dodira. Ako osetite potrebu za seksom, kažite to, ali se uzdržite. U narednim danima osetićete kako želja narasta.

– Tantra je duhovni put, a jasnoća je jedna od etapa na tom putu. Artikulisanje svojih želja, ma kakve one bile, vodi ka velikom unutarnjem oslobođenju. Naše biće je prepuno zabrana, krivica, grčeva i drugog otpada koji se u nama taloži vekovima. Oslobađanje koje se postiže kroz jasno iskazanu tražnju slično je skidanju teškog džaka koji smo dugo nosili na grbači.

Vežba 4: Seks, konačno

Tantrička tradicija stavlja akcenat na odlaganje samog čina vođenja ljubavi. A kada do toga dođe, nastavite da se gledate u oči. Neka to traje što duže. Tokom seksa primenjujte vežbu s disanjem i razgovorom. Sporiji seksualni odnos pomoći će muškarcu da kontroliše orgazam, a ženi da više uživa.

Vežba 5: Usporite disanje

Oduprite se želji da ubrzano dišete pred orgazam. Umesto toga, dišite duboko, iz stomaka, i postepeno izdišite vazduh. Možete da uskladite disanje s partnerovim ili da probate alternativu: kada vi udahnete, partner izdahne.

Vežba 6: Menjajte poze i uloge

Različite poze pomažu smenjivanju muške i ženske energije. Zahvaljujući tome, muškarci se u seksu lakše prepuste i budu nežniji. Žene, zauzvrat, postaju direktnije i aktivnije. Kako budete eksperimentisali s različitim pozama i položajima, pustićete da se obe strane vaše ličnosti, i pasivna i aktivna, pokažu i usklade.

Vežba 7: Odlažite orgazam

Istim mišićima kojima zaustavljate mlaz mokraće možete da kontrolišete tok seksualnog čina. Odložite orgazam jer će ga to učiniti intenzivnijim. Osim toga, odlaganje vrhunca poništava razlike između ženskog i muškog orgazma, spajajući tako partnere u ekstatično jedinstvo. Kada postanete majstor tantre, doživljavaćete simultane orgazme. Mnoge žene postižu ejakulaciju koja je karakteristična za muškarce, a muškarci višestruke orgazme karakteristične za žene.

Vežba 8: Opustite se pred orgazam

Kad osetite da je orgazam blizu, usporite, duboko dišite i prekinite nakratko vođenje ljubavi. Opustite se i pokušajte da usmerite energiju iz polnog organa kroz celo telo.

– Prvi bliski susret, ukoliko su se oba partnera pridržavala vežbovnog protokola, daće puno zadovoljstva. Misterija orgazma je misterija života. Liči na nepostojanje ili malu smrt, a u stvari je ulaz u život i osvajanje njegovog dubljeg značenja.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading