PET praktičnih saveta za kuću koje MORATE da pročitate - Ovo će vam OLAKŠATI svakodnevne poslove u vašem domu!

Najžena Vesti 19.08.2021 08:00 0

Problemi poput ovih nam se dešavaju apsolutno svima

PET praktičnih saveta za kuću koje MORATE  da pročitate - Ovo će vam OLAKŠATI svakodnevne poslove u vašem domu!

Shutterstock

Kada je u pitanju sređivanje doma ovo su saveti koje ne smete da preskočite.

Kako da očistite oštećene drvene površine na nameštaju?

Pomešajte četvrtinu šolje ulja i 3/4 šolje vinskog sirćeta, nakapite na krpu i prebrišite oštećenu drvenu površinu. Uskoro će izgledati kao nova.

Kako da otpušite odvod na sudoperi?

Veoma jednostavno: sipajte 1 šolju sode bikarbone u zapušeni odvod, zatim dodajte pola šolje sirćeta i odmah pokrijte odvod! Sačekajte 30-45 minuta i zatim pustite toplu (skoro vruću) vodu otprilike 2 minuta.

 

Kako da napravite sredstvo protiv komaraca?

U bočici za sprej pomešajte 15 kapi ulja lavande, 10 kapi eteričnog ulja cotronele, 3-4 kašike ekstrakta vanile i 4-5 kašika soka od limuna. Dopunite bočicu vodom i poprskajte po sobi.

Kako da uklonite miris kućnog ljubimca?

Ne znate kako da se otarasite mirisa sa tepiha ili nameštaja gde je boravio vaš kućni ljubimac? Evo jeftinog i brzog rešenja! U bočicu za sprej sipajte dva dela vode i jedan deo vodice za ispiranje usta. Isprskajte željenu površinu. Postavite stare novine preko isprskane površine. Ako novine ne upiju miris ponovite postupak.

Kako da očistite mašinu za pranje veša?

Da li ste ikada imali mašinu za pranje rublja koja ne miriše najbolje, a ne znate kako da je očistite? Evo brzog i jednostavnog načina za rešavanje neprijatnog mirisa mašine. Sipajte dve šolje vinskog ILI soka od limuna u mašinu. Zatim uključite mašinu da prođe ciklus na najjačoj temperaturi pranja. Ovime će svi mirisi biti otklonjeni, kao i mrlje i naslage od deterdženta.

Komentari (0)
Loading