Pojavila se caka koju LOPOVI koriste da vas OPLJAČKAJU: Žene, koristite ovaj trik da STOPOSTOTNO zaštitite svoj automobil

Vesti 02.01.2022 17:40 1

Trik je stigao iz Amerike, a postoji način da može da se spreči pljačka auta, za to je potrebno ovo da isproveravate

Pojavila se caka koju LOPOVI koriste da vas OPLJAČKAJU: Žene, koristite ovaj trik da STOPOSTOTNO zaštitite svoj automobil

Printscreen/Youtube

 

Jedna od novijih metoda krađe automobila uključuje plastičnu flašu koju lopovi uglavljuju u prostor između gume i automobila, dalje od mesta vozača. Mesto dalje od vozačkog biraju iz dva razloga: Prvo - da vozač ne bi primetio flašu prilikom ulaska u automobil, a drugo, da bi bio što dalje od svog mesta kada izađe.

A kako tačno prevara funkcioniše? Tako što će vozač, kada pokrene automobil, čuti čudne zvukove koje proizvodi flaša. U žurbi da proveri šta se dešava će verovatno propustiti da pre izlaska isključi motor i izvuče ključ. To je savršena prilika za lopova koji će iskoristiti priliku dok je vozač zabavljen flašom da uleti u vozilo i pobegne.

Ova metoda krađe osmišljena je u Americi gde je brzo zaživela i ubrzo se preselila i na evropsko tlo, piše Autoportal.

Šta možete da uradite da ovako nešto sprečite? Jedina opcija je da pre ulaska u auto bacite pogled na gume. Ukoliko ipak čujete nešto sumnjivo i izađete iz automobila, vozilo ugasite i ključ ponesite sa sobom, a dignite i ručnu kočnicu.

Komentari (1)
Loading
nekko
03.01.2022 13:22

Koliko znam, u auto skolama se uci da se auto pre ulaska proveri sa svih strana. Guma, retrovizor, stakla, lopta, pijanac koji je zaspao ispod... :)