PET stvari KOJE morate da URADITE svakog JUTRA: Ako ih pretvorite u rutinu, možete da očekujete neverovatne PROMENE!

Ž. T. Vesti 13.01.2022 08:30 0

Jutarnji ritualI mogu da vam pomognu da privučete sreću i dobru energiju u svoj život!

PET stvari KOJE morate da URADITE svakog JUTRA: Ako ih pretvorite u rutinu, možete da očekujete neverovatne PROMENE!

Shutterstock

Po jutru se dan poznaje, a kada ujutru uradite prave stvari, pokrenućete energiju, doneti pozitivne okolnosti i prizvati sreću.

Držite se ovih pet rituala

1. Probudite se bar sat vremena ranije pre nego što krenete na posao ili pristupite obavezama

Ovo je najvažnija stvar. Upamtite, da je važno da ne odlažete alarm, pokušajte da se budite redovno u isto vreme. Posle nekoliko dana, ovo će vam preći u naviku i alarm vam neće više biti ni potreban.

 2. Zapišite svoje snove

Samo napišite šta god vam padne na pamet, čak i ako prethodne noći niste sanjali ništa. To će vas približiti vašem unutrašnjem "JA". Kad usvojite ove tehnike, nakon nekog perioda iznenadićete se promenama koje su one iznedrile.

3. Uradite vežbe

Nije nužno da trčite kao likovi iz filma, ili da se bespotrebno znojite pola sata pre posla. Dovoljno je da odvojite pet minuta, istegnete se i malo razmrdate telo. Ako vam bude prijalo, nakon nekog vremena možete produžiti vreme vežbanja, ali neka bude ograničeno na najviše 15 minuta. Nije cilj da da dan nastavite umorni.

4. Popijte jutarnju kafu ili čaj

Ovde nije poenta u napitku, koliko u vremenu koje treba da odvojite za sebe. Dok ispijate piće, lagano ćete se pripremiti i organizovati. Ovo je idealno vreme da prikupite snagu za dan koji sledi i razbistrite misli.

5. Zapišite par osnovnih zadataka

Iako vam verovatno deluje da sve držite u glavi, organizacija je lakša kad počnete da zapisujete. Za početak upišite na papirić dve ili tri osnovne obaveze koje treba da ispunite. Radite ovo redovno mesec dana, proširujući listu tako što ćete dodavati i manje specifične zadatke. Nakon mesec dana razmislite da li ste bili dovoljno istrajni, a ako jeste definišite koliko ste zadovoljni postignutim rezultatima.

 

Komentari (0)
Loading