Kako da najlakše i najbolje ODRŽAVATE ČISTOĆU kuće

Vesti 23.08.2021 12:26 0

Da li ste ikad pomislili da lako održavanje kuće zapravo počinje od izbora materijala za njenu gradnju i opremanje? Ako ste u fazi kupovine nekretnine ili njenog renoviranja, pravo je vreme da razmišljate o tome koje ćete materijale upotrebiti za izradu neophodnog pokućstva, ali i dekoraciju.

Kako da najlakše i najbolje ODRŽAVATE ČISTOĆU kuće

unsplash.com

Pod je površina u kući koja se najbrže uprlja. Ukoliko imate ljubimce ili decu, onda ćete verovatno morati i češće da ga čistite. Laminat je dobar izbor jer je otporniji na prljanje i grebanje, a jednostavna klik tehnologija kojom se ugrađuje čini ga lakim za postavljanje. Za njegovo održavanje trebaće vam džoger ili mop i neka od tečnosti za održavanje i dezinfekciju poda.

Drugo dobro rešenje su pločice, naročito u kuhinji i kupatilu. Pločice su otporne na oštećenja vodom, a jednostavne su za održavanje. Jednostavno ih prebrišete krpom ili džogerom, i to je to.

Kako tehnologija napreduje, tako se javljaju i nove ideje. Jedna od njih su i epoksidni podovi. Premazom od epoksa preko betona dobija se uglačana površina. Epoksi smola se brzo suši i mogu se dodati razne boje i napraviti različite šare. U osnovi, dobićete lep i praktičan pod, jednostavan za održavanje. Nakon sušenja ovog materijala, možete ga čistiti krpom ili mopom.

Radne ploče za kuhinju

Radne ploče u kuhinji sledeća su stavka koja se najčešće prlja. Tu se priprema hrana i logično je da nakon pripreme to sve morate i očistiti. Zato birajte materijale za radnu ploču koji se lako održavaju. Na primer, M90 kvarcne ploče za kuhinju su dobro i dugotrajno rešenje. Dolaze u različitim bojama i oblicima, tako da ih dezenski možete uklapati sa ostatkom kuhinje. Jedino morate biti oprezni da kvarc ne izlažete prekomernoj količini toplote. Drugo rešenje su granitne ploče. One su takođe lake za održavanje, ali su, nažalost, jako teške.

Mali dekorativni tepisi za lako održavanje kuće

Nekada je bio običaj da se tepih ili itison protežu od zida do zida. Pločice ili parket nisu se ni videli. Ovo je iziskivalo usisavanje jednom nedeljno i najmanje jednomesečno temeljno četkanje tepiha. To je jednostavno previše posla, naročito u današnje vreme. Stoga birajte male dekorativne tepihe lake za održavanje.

 

Komentari (0)
Loading