O OVIM FLEKAMA niko ne govori: Skidaju se uz JEDNOSTAVNAN TRIK , pa vam ni posebno sredstvo ne treba!

Ž. T. Vesti 18.01.2022 17:15 0

Fleke od krvi mogu d vam zadaju velike probleme

O OVIM FLEKAMA niko ne govori: Skidaju se uz JEDNOSTAVNAN TRIK , pa vam ni posebno sredstvo ne treba!

Shutterstock

Nekada su izuzetno uporne i teško se skidaju, a žene o njima nerado govore, jer se najčešće nalaze na posteljini i posledica su menstrualnog perioda i nevoljnog oticanja krvi.

Naravno, ove fleke mogu nastati i biti posledica povrede ili posekotine, a mnogo su češće nego što i mislimo. Male fleke čak mogu da se jave kao posledica češanaj uboda komarca.

Ako ste se nekad pitali kako se skidaju ove fleke odgovor je veoma jednostavan. Fleke od krvi treba tretirati u hladnoj vodi.

Meri Levrte, stručnjak za čišćenje i održavanje veša i prostora, tvrdi da je neophodno umrljano područje tretirati  hladnom (nikad toplom) vodom što je pre moguće. „Vruća voda će skuvati protein u krvi, otežavajući uklanjanje sa tkanine“, objašnjava ona. Ako ste odmah reagovali i potopili tkaninu u hladnu vodu, velika je verovatnoća da će se automatski skinuti. Ako ste zakasnili, dodatno obradite mrlju sredstvom za uklanjanje mrlja ili malo tečnog deterdženta za pranje veša, unosivši ga u vlakna lagano mekom četkom.

Ostavite 15 minuta, a zatim operite kao i obično u hladnoj vodi. „Ako mrlja ostane, pomešajte rastvor kiseonika izbeljivača i vode i potopite celu odeću, ostavite da se natopi najmanje četiri sata“, kaže ona. Ponovite ako je neophodno i operite kao i obično.

Komentari (0)
Loading