Ubacite upaljenu šibicu u WC ŠOLJU: Ovaj jednostavan trik pomoćiće vam da se rešite neprijatnih mirisa!

K.Ć. Vesti 16.10.2022 16:15 0

Kako da se rešite neprijatnih mirisa iz toaleta na jednostavan, brz i pre svega jeftin način? Dovoljna je šibica. Zapalite je i bacite u VC šolju. Ovo je vrlo jednostavan trik koji ćete od sada sigurno češće koristiti

Ubacite upaljenu šibicu u WC ŠOLJU: Ovaj jednostavan trik pomoćiće vam da se rešite neprijatnih mirisa!

Shutterstock

Nećemo nikoga iznenaditi rekavši da je toalet jedno od najprljavijih mesta u stanu. To je stanište mnogih opasnih bakterija, virusa i gljivica, uključujući i veoma opasnu E. coli (poznatu i kao bakterija debelog creva), koja je deo bakterijske flore debelog creva. Međutim, kada napusti ljudsko telo, a zatim ponovo uđe u njega, može biti veoma ozbiljna pretnja po zdravlje, pa čak i život.

Zato je redovno i temeljno čišćenje i dezinfekcija toaleta toliko važno. I ne morate da koristite skupe hemijske proizvode. Postoje mnogo jednostavniji i jeftiniji načini da se to uradi. Na primer, beli luk će pomoći. Zahvaljujući sadržaju alicina, može se uspešno koristiti za dezinfekciju toaleta , dovoljan je samo jedan češanj! Ova prirodna metoda štiti od razvoja bakterija i gljivica.

Tradicionalni vodonik peroksid će takođe biti savršen za dezinfekciju toaleta . Kako da dezinfikujem toalet sa njim? Ništa lakše. Dovoljno je sipati vodonik-peroksid u raspršivač i temeljno poprskati toalet iznutra i spolja. Posle oko 20 minuta, isperite vodom i obrišite dasku suvom krpom.

Umesto da kupujete skupe i hemijske osveživače za toalet, ovde možete koristiti i mnogo jeftiniju i manje invazivnu metodu. Dovoljna je šibica ! Zapalite, pa ... bacite u VC šolju i spustite dasku. Sumpor sadržan u njemu, koji će se širiti po toaletu, brzo će ubiti bakterije odgovorne za mirise. Ovaj trik je dovoljan da se primeni s vremena na vreme (po mogućnosti jednom nedeljno). Zahvaljujući tome, lako se možete osloboditi neprijatnih mirisa iz toaleta.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading