Kada izlazite iz kuće OBAVEZNO proverite utičnicu: Iako su ISKLJUČENI, ovi uređaji troše MNOGO struje, vodite računa

Lana Vidović Vesti 20.01.2022 19:57 0

Donosimo vam spisak aparata koje morate da ugasite da vas na odmoru ne bi bespotrebno bolela glava

Kada izlazite iz kuće OBAVEZNO proverite utičnicu: Iako su ISKLJUČENI, ovi uređaji troše MNOGO struje, vodite računa

unsplash.com

 

Neke aparate možete samo da isključite, a ostavite uključene u struju, dok druge morate da kompletno isključite iz struje, delom zbog bezbednosti, a delom i zbog uštede novca – jer neki od njih troše struju čak i kada su isključeni.

Klima – ovaj aparat vam, logično, neće trebati, i dovoljno je samo da je ostavite ugašenu dok ste vi na odmoru.

Bojler – Ne znamo da li ste od onih koji bojler pale po potrebi ili ga stalno držite isključenog, ali u svakom slučaju ga pred polazak na odmor isključite.

Glavni ventil za vodu – Ovo vam neće prištedeti nešto puno novca što se tiče računa za vodu, ali uštedeće vam brdo ako se slučajno desi neka poplava, a zaista nije neki problem zavrnuti ventil pa ga odvrnuti kada se vratite, a bićete mirni.

Svetla – Ostavljanje uključenih lampi je čisto bacanje novca. Mnogi ljudi ostave bar jednu upaljenu lampu kako bi delovalo da je neko kod kuće, ali pametnije je da prosto zamolite nekog prijatelja ili komšiju da svrati ponekad do vašeg stana i uveri se da je sve u redu.

Sve aparate sa eksternim punjačem: dakle laptopove, konzole za igrice, punjače za telefone i ostale aparate. Svi oni konstantno vuku struju bez obzira na to da li je aparat koji treba da napune prikačen za njih ili ne.

Uređaje koje inače ostavljate na stendbaju ili nekom sličnom modu rada: Desktop računari, televizija, DVD i blurej aparati, radio ili bilo šta što radi na daljinac nikada nije sasvim isključeno dok ga ne izvučete iz struje.

 

Komentari (0)
Loading