Najjefektniji trik za otpušavanje SUDOPERE: Sve sastojke imate u kući i majstor vam ne treba, problem se rešava za 15 minuta

Vesti 11.05.2022 13:50 0

Evo kako na najlakši način da otpušite sudoperu

Sudopera

Shutterstock

 

Najveća noćna mora domaćica je zapušena sudopera, koje su često bile manje ili više uspešne u pokušajima da reše ovaj veoma čest slučaj, naročito nakon pranja teško zamašćenih sudova.

Čišćenje i otpušavanje odvoda nije lak posao, a ponekad smo primorani i da potražimo stručnu pomoć, što nije nimalo jeftino, ili da kupimo hemijska sredstva koja otapaju odvode. Ipak, zbog svoje jačine oni vrlo lako mogu oštetiti sanitarne površine i odvodne cevi, posebno one starijeg datuma.

Srećom, postoji rešenje za ovaj problem i on se nalazi u vašoj kuhinji. Soda bikarbona, limuntus i sirće su odlična i dobitna kombinacija koja je spasila novčanike mnogih domaćinstava.

Pre nego što započnete proces otpušavanja, oslobodite se suvišne vode iz sudopere, lavaboa ili drugih sanitarija. U odvod sipajte dve kesice limuntusa i sode bikarbone, pa prelijte sa 200 ml sirćeta. Posle desetak minuta pustite vruću vodu da ispere odvod. Ako niste uspeli iz prvog puta, ponovite postupak još jednom.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading