Recept za KOH: Savršen DESERT koji se u Srbiji pravi od davnina

K.Ć. Vesti 09.05.2022 12:55 0

Koh je najlepši kada se ohladi u frižideru

Recept za KOH: Savršen DESERT koji se u Srbiji pravi od davnina

Shutterstock

Sastojci

  • 8 jaja
  • 8 kašika šećera
  • 9 kašika pšeničnog griza

Za preliv:

  • 1 l mleka
  • 2 vanil šećera
  • 6 kašika šećera

Priprema

Koh se vrlo jednostavno i brzo sprema, zato prvo treba uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni.

Razbiti jaja, pa odvojiti žumanca od belanaca. Belanca dobro ulupati mikserom, pa u čvrst sneg postepeno dodati 8 kašika šećera. Mutiti i dalje mikserom, da se šećer dobro sjedini. Dodati žumanca i 9 kašika griza. Sad polako i pažljivo sve izmešati špatulom, pa sipati u podmazan pleh i brašnom posut pleh (može tepsiji veličine 20 x 35 cm).

Staviti u zagrejanu rernu, i odmah smanjiti temperaturu na 180 stepeni.

Koh je ispečen za oko 15 minuta.

Mleko za prelivanje kuva se dok se koh još peče, zajedno sa šećerom i 2 kesice vanil šećera.

Čim se ispeče, još vruć koh preliti vrelim mlekom, ali polako ga zalivajući.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading