Kako da zagrejte KUĆU za TRI munuta: Ovo su JEFTINI trikovi za postizanje toplote u hladnim mesecima!

Vesti 26.01.2022 16:38 0

Postoje određeni trikovi za brzo postizanje i održavanje toplote u domu

Kako da zagrejte KUĆU za TRI munuta: Ovo su JEFTINI trikovi za postizanje toplote u hladnim mesecima!

unsplash.com

Izolujte vrata i prozore

Na ulazna vrata postavite drveni prag

Nekad su na svim vratima bili pragovi. Drugi način, ako vam se prag ne čini kao odgovarajuća opcija, jeste da se sa donje strane učvrsti metalna ili plastična traka. Proverite da li vam prozori dobro dihtuju. Prozore je neophodno premazivati silikonskim uljem, s vremena na vreme, a možete postaviti i graničnike ili foliju. U zimskom periodu koristite deblje zavese. Na tržištu postoje i termalne zavese koje noću zadržavaju toplotu.

Postavite tepih na pod 

Tepih će vam pomoći da duže zadržite telesnu toplotu bez obzira da li su na podu pločice, parket ili laminat. To se odnosi i na stanove u prizemlju, ali i na stanove na višim spratovima.

Zagrejte krevet termoforom

Ovo staro rešenje za hladno vreme zaista održaće vaša stopala topla, a to znači da će se i vaše telo zagrejati za kratak period.

Iskoristite rernu

Pripremite brzu večeru u rerni. Bez obzira da li pravite kreaciju dostojnu restorana ili zagrevate smrznute lazanje, držite vrata rerne otvorena kada završite sa kuvanjem kako biste se zagrejali. ovo će uneti dodatno toplotu u vaš dom, a neće vas koštati apsolutno ništa.

Držite vrata kupatila otvorena kada se tuširate

Ovaj trik oslobađa topao, vlažan vazduh u ostatak vašeg stana.

Prostorije provetravajte redovno, ali ne duže od 10 minuta 

Na taj način ćete sačuvati toplotu akumuliranu u zidovima i nameštaju. Nikako nije preporučljivo regulisanje temperature prostorije otvaranjem prozora.

 

 

 

Komentari (0)
Loading