Obara nivo ŠEĆERA i jača IMUNITET: Nikako ne bacajte ljusku CRNOG LUKA, niste ni svesni kako sve možete da je ISKORISTITE

Vesti 31.01.2022 19:10 0

Većina ljudi je baca i to je velika greška

Obara nivo ŠEĆERA i jača IMUNITET: Nikako ne bacajte ljusku CRNOG LUKA, niste ni svesni kako sve možete da je ISKORISTITE

Shutterstock

 

Crni luk je neizostavni deo naše kulinarske tradicije, a takva je situacija i u većem delu evropskih zemalja.

Luk je gotovo neizostavan u salati i kao začin, a njegova svojstva povoljna po ljudsko zdravlje, odavno su poznata.

Ono što se uglavnom radi pogrešno, kada je u pitanju konzumiranje crnog luka, jeste njegovo čišćenje, odnosno, bacanje njegove ljuske, koja takođe sadrži brojne hranjive materije.

Ljuska crnog luka je bogata antioksidansima i brojnih drugih zdravih materija. Nju bi trebalo koristiti u pripremi supe ili čorbe.

Jednostavno, u toku kuvanja, ubacite jednu ili dve cele glavice u šerpu.

Crni luk se pokazao kao fantastično sredstvo u snižavanju nivoa šećera u krvi. Takođe, primećeno je da zaustavlja krvarenje iz nosa, i jača imuni sistem, pomoću vitamina C.

Sprovedena istraživanja su dokazala i da luk sprečava i kontroliše formiranje polipa, da se bori protiv virusa, leči psorijazu i zaustavlja pojavu herpesa.

Pokazalo se i da luk ima pozitivna dejstva u borbi protiv malignih ćelija, kao i da smanjuje rizik od njihovog nastajanja.

 

Komentari (0)
Loading