RHMZ daje preciznu VIKEND PROGNOZU: Kišni dani se nastavljaju, evo kad da očekujete SUNCE

Vesti 28.08.2021 10:20 0

Na severu Srbije danas znatno hladnije, a na jugu i istoku Srbije znatno toplije sa sunčanim periodima i razvojem oblaka popodne koji će usloviti lokalne pljuskove sa grmljavinom na tom području krajem dana

RHMZ daje preciznu VIKEND PROGNOZU: Kišni dani se nastavljaju, evo kad da očekujete SUNCE

Shutterstock

Razlika u temperaturi između severa i juga biće oko 15°C. Kiša će padati i uveče i tokom noći ka nedelji u severnim, zapadnim i centralnim predelima.

U Beogradu sveže za ovo doba godine sa kišom povremeno. Vetar slab severoistočni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 15°C, a maksimalna oko 19°C. Uveče će padati kiša.

U Nišu duži sunčani periodi i toplo uz razvoj oblaka popodne. Vetar slab promenljivog pravca. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura 15°C, a maksimalna do 28°C.

Užički region očekuje promenljivo oblačno vreme sa povremenom kišom i lokalnim pljuskovima popodne. Biće i sunčanih intervala pre podne. Uveče kiša. Vetar slab severnih pravaca. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od 12°C do 14°C, a maksimalna od 23°C do 25°C, na Zlatiboru i Tari do 19°C.

U Vojvodini ponovo vrlo hladno za ovo doba godine sa kišom. Vetar slab do umeren severni i severoistočni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od 11°C do 13°C, a maksimalna od samo 14°C na severu Vojvodine do 19°C u Vršcu. Kiša će padati i uveče i tokom noći ka nedelji.

U Novom Sadu hladno za ovo doba godine sa kišom. Vetar slab do umeren severoistočni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 12°C, a maksimalna najviše do 15°C. Uveče će padati kiša.

U Subotici hladno za ovo doba godine sa kišom. Vetar slab do umeren severoistočni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 12°C, a maksimalna samo oko 14°C. Uveče će padati kiša.

Vreme narednih dana

U nedelju hladnije i na jugu i istoku Srbije sa kišom i pljuskovima povremeno, a na severu kiša prestaje uz delimično razvedravanje i sunčane intervale. Temperatura na severu malo veća nego u subotu, a na jugu znatno niža nego u subotu. Vetar slab do umeren severni i severozapadni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od 10°C do 14°C, a maksimalna od 16°C na zapadu Srbije do 22°C u Negotinu.

U ponedeljak suvo uz postepeno razvedravanje i porast temperatura. U utorak sunčani periodi i još toplije, a u sredu malo svežije sa kišom i pljuskovima povremeno.

Komentari (0)
Loading