Napravite DOMAĆE sredstvo za čišćenje: Sa samo DVA sastojka vaš toalet ima da BLISTA

K.Ć Vesti 09.02.2022 11:31 0

Čišćenje kupatila je često muka. Naslage sapuna i tvrde vode, ostaci kozmetike... Ako želite da čišćenje kupatila bude brzo i efikasno, a istovremeno bezbedno po zdravlje i životnu sredinu, pokušajte ovaj trik!

Napravite DOMAĆE sredstvo za čišćenje: Sa samo DVA sastojka vaš toalet ima da BLISTA

Shutterstock

Kako brzo ukloniti naslage sapuna i tvrde vode?

Čišćenje kupatila je za mnoge ljude najgori kućni poslovi. Čini se da je uklanjanje naslaga sapuna i tvrde vode nemoguće. Pored toga, nije ih tako lako otarasiti se. Međutim, dovoljno je pomešati dva sastojka, kako bi prljavština nestala bez traga i bez napora. Efikasnost ove metode testirala je Ejmi, koja vodi "Inspired Housevife". Bićete iznenađeni sastojcima koje je koristila.

Domaće sredstvo za čišćenje kupatila 

Da biste napravili sredstvo za čišćenje kupatila, potrebni su vam sirće i malo tečnosti za pranje posuđa, kao i pristojna boca sa raspršivačem (najbolji sprej za biljke) i sunđer.

Kako napraviti sredstvo za čišćenje kupatila?

  • Pripremite sirće i tečnost za pranje sudova - koristite kašiku tečnosti za čašu sirćeta
  • Zagrejte sirće u mikrotalasnoj pećnici ili na šporetu (treba da bude veoma toplo)
  • Sipajte toplo sirće u bocu sa raspršivačem (možda će vam trebati levak)
  • Sipajte tečnost za pranje posuđa. Dobro protresite da se sastojci dobro sjedine.
  • Koristite tečnost odmah nakon pripreme (zagrejano sirće je mnogo efikasnije). Najbolje je pripremiti onoliko koliko potrošimo za jedno čišćenje kupatila.
  • Poprskajte sredstvo za čišćenje na prljave površine (pogodno za pranje tuš kabine, kade, umivaonika, pločica, poda). Ako je površina veoma prljava, ostavite smešu da deluje 10 do 30 minuta. Koristite mokri sunđer da uklonite svu prljavštinu. Preostalu tečnost isperite toplom vodom.

Domaće sredstvo za čišćenje kupatila - na šta treba paziti.

Napomena, bolje je ne koristiti tečnost za čišćenje površina od granita, mermera i drugog prirodnog kamena. Može ostaviti tragove, pa čak i oštetiti.

- To je najefikasnije sredstvo za uklanjanje skorelog sapuna i tvrde vode koje sam ikada probala . piše Ejmi na Inspired Housevife.

Hoćeš li ga isprobati?

Komentari (0)
Loading