Dolazi kraj leta, NE DOPUSTITE da vam spadne BOJA: Ovo su saveti kako da NEGUJETE PREPLANULI TEN

Vesti 28.08.2021 13:35 0

Izuzetno je važno da negujete kožu da biste sačuvali preplanuli ten

Dolazi kraj leta, NE DOPUSTITE da vam spadne BOJA: Ovo su saveti kako da NEGUJETE PREPLANULI TEN

Shutterstock

Postoje metode koje mogu pomoći vašoj koži da ostane preplanula i sjajna čak i kada prođe leto, evo nekih od njih:

Važan je odabir hrane

Nije tajna da lepota dolazi iznutra. Crveno i žuto voće i povrće pomaže vašem telu da se reši slobodnih radikala i iritacija kože izazvanih UV zracima. Jedite paradajz, breskve, mango, šargarepu i papriku.

Povrće poput brokolija, kelja, karfiola i zelenila prepuno je antioksidanata koji štite od sunca.

Piletina, bademi, losos i avokado: bogati tirozinom, pomažu u aktiviranju proizvodnje melanina.

Voda - hidratacija ćelija kože iznutra je obavezna, posebno za vreme vrućeg vremena jer gubite višak vode putem znoja. Unošenje puno vode sprečiće isušivanje i ljuštenje kože.

Zaštita kože

Bez obzira na ton vaše kože, uvek započnite s najvišom zaštitom (SPF 50). Zatim pređite na SPF 30-nakon 2-3 dana za srednje tamnu kožu, nakon jedne nedelje za svetlu kožu. Dobro se namažite po nosu, obrazima, ramenima i kolenima. Tamnija koža može pasti na SPF 10 nakon nekoliko nedelja sunčanja.

Nosite sa sobom kremu za sunčanje koja može da stane u džep kako biste dobili zaštitu 24 sata dnevno. Uvek se namažite kremom nakon kupanja, čak i ako na vašoj kremi za sunčanje piše da je vodootporna. Potražite pomoć u mazanju teško dostupnih područja poput leđa i ramena.

Piling tela

Ovaj korak je od velike važnosti jer se uklanja mrtve (preplanule) ćelije kože i aktivira obnovu kože. Zbog toga će vaša koža proizvoditi melanin u dubljim slojevima kože, pa će vaš ten duže trajati.

Koristite lagani dnevni piling za lice.

Dva do tri puta sedmično koristite piling za kožu, možete ga napraviti sami od smeđeg šećera, esencijalnog ulja po izboru i ulja poput kokosovog ili maslinovog.

Hidratacija kože

Hidratacija kože kremom sprečava isušivanje i ljuštenje kože. Svaki dan nakon tuširanja nanesite obilne količine hidratantne kreme na telo. Odaberite puter ili bademovo ulje.

Zamenite svoj gel za tuširanje hranjivim uljem za tuširanje

Koristite laganu hidratantnu kremu za lice s koncentracijom vitamina E. Izbegavajte kozmetiku koja sadrži voćne kiseline, glikolnu kiselinu i salicilnu kiselinu. Ove kiseline koje se nalaze u nekim kremama za uklanjanje dlaka mogu ukloniti gornje slojeve vaše kože i preplanuli ten.

Komentari (0)
Loading