Sprečite IZLIVANJE vode na šporet: Za to vam je potrebna ČAČKALICA koju ćete na OVAJ način namestiti

Vesti 15.02.2022 12:12 0

Korisno, praktično i tako efikasno! Naučite 7 odličnih načina za korišćenje čačkalica u domaćinstvu

čačkalice

Shutterstock

 

1. Sprečavaju da voda iskipi

Često nam se desi da uključimo šporet, voda za tili čas proključa, pa iskipi! Kako biste to sprečili, stavite čačkalicu između lonca i poklopca i sprečite izlivanje vode na šporet.

2. Popravak drvenog nameštaja

Čačkalica je najbolji alat za bojenje oguljenih delova i ogrebotina na nameštaju. Jeftinija je, manja i urednija od četke, a omogućiće da boju direktno nanesete na oštećenu površinu bez dodirivanja okolnog područja.

3. Čisti tastaturu

Kad prljavština, nečistoće ili prljavština dođu između dugmića telefona ili tastature, umočite čačkalicu u alkohol i provucite je kroz zahvaćeno područje. Ovaj trik možete koristiti i u bilo kojoj teško pristupačnoj pukotini koju želite očistiti.

4. Briga oko biljaka

Čačkalica može pomoći kod provere vlažnosti zemlje, pa tako, ako izvučete čistu čačkalicu, znaćete da je vašoj sobnoj biljci potrebno zalevanje.

Takođe, ako primetite da se neka od stabljika nakrivila ili joj je potreban potpora, možeš je osigurati upravo uz pomoć čačkalica.

Zavežite je uz polomljenu stabljiku, pa je zalivajte i dohranjujte do potpunog oporavka.

Isto tako, na primer, mogu vam pomoći i kod neželjenih "gostiju" u vrtu. Zabijte tri čačkalice u zemlju oko npr. zasađenog paradajza i tako sprečite napade gusenica na ovu biljku.

5. Pečenje

Ovaj trik je većini vas dobro poznat, a to je da pomoću čačkalice proverimo koliko dobro su meso ili kolači pečeni.

6. Za pečene krompire

Ubodite u krompire 4 čačkalice da ih brže ispečete. Toplina će brže prodreti do sredine krompira i ubrzati proces pečenja.

7. Pomaže kod lepljenja

Ako gubite živce dok tražite početak na selotejp traci, zalepite čačkalicu na površinu selotejpa i olakšajte sebi rukovanje pri sledećoj upotrebi.

 

Komentari (0)
Loading