VREDI PROBATI: Ne bacajte koru isceđenog limuna, stavite je u mašinu za pranje sudova i pogledajte šta će se dogoditi

Naj žena Vesti 30.08.2021 15:30 0

Kora limuna obično završava u korpi. To je greška jer bi trebalo da bude u mašini za sudove. I ovo nije šala

VREDI PROBATI: Ne bacajte koru isceđenog limuna, stavite je u mašinu za pranje sudova i pogledajte šta će se dogoditi

Shutterstock

Umesto da je bacite, stavite limunovu koru u mašinu za pranje sudova. Ovo je jednostavan i besplatan trik vredan znanja. Zvuči čudno, ali pogledajte kako to funkcioniše.

U mašinu za sudove stavite koricu limuna

Kora limuna ima nekoliko upotreba . Jedan od njih je da ga stavite u mašinu za pranje sudova i samo pokrenete odgovarajući program. Na ovaj način ćete ukloniti neprijatne mirise. Ponekad mašina za pranje sudova ima blago neprijatan miris. Ali to vas se više ne tiče. Sada će vaša kuhinja biti ispunjena osvežavajućom aromom citrusa. I to nije sve.

Kora limuna u mašini za pranje sudova takođe će pomoći da se rešite taloga sa čaša ili pribora za jelo. Ovo voće takođe ima antibakterijska i antigljivična svojstva, pa će prirodno pomoći u dezinfekciji uređaja i posuđa.

Kora limuna u mašini za pranje sudova prirodan je, ekološki, jeftin i siguran način čišćenja. Ako ste zdravstveno svesni, ekološki svesni i ne želite da gubite novac, ovaj trik je za vas. 

Sada nikada nećete baciti koru nakon ceđenja limuna. Mnogo je bolje staviti ga u mašinu za pranje sudova. Samo zapamtite da uklonite sve semenke. One mogu da neštete vašem uređaju.

 

Komentari (0)
Loading