PANAKOTA RECEPT Napravite desert za svaku priliku po original ITALIJANSKOJ recepturi

Vesti 17.02.2022 07:58 0

Preukusni italijanski desert kome ne može niko odoleti

PANAKOTA RECEPT Napravite desert za svaku priliku po original ITALIJANSKOJ recepturi

Shutterstock

Sastojci

Krem 1

  • štapić vanile
  • 2,5 dl slatke pavlake
  • 1/4 kašičice soli
  • 100 grama čećera u prahu
  • 2 kesice želatina
  • malo mleka

Krem 2

  • 2 dl kisele pavlake
  • 2,5 dl slatke pavlake

Priprema

Raseću štapiće vanile nožem pa izvaditi semenke. Za prvi krem staviti u šerpu slatku pavlaku, šećer, so i štapić vanile, ali sa semenkama. Dok se to kuva, rastopiti želatin u malo mleka. Kad provri, skloniti sa vatre, izvaditi štapić vanile i dodati želatin. 

Dobro umutiti sa žicom i ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi uz povremeno mešanje.

Za krem 2, umutiti slatku pavlaku i dodati joj razmućenu kiselu pavlaku. U ohlađen prvi krem, lagano dodati drugi krem.

Razliti u odgovarajuće posude i ostaviti najmanje 2 sata u frižideru.

Prijatno!

Komentari (0)
Loading