Šta sejati u februaru i martu? Pripremite svoju "sobnu" baštu na vreme

Vesti 21.02.2022 20:00 0

Prvi zraci sunca teraju vas da čeznete za prolećem – toplim, šarenim i mirisnim cvećem. Da biste uživali u njima leti na balkonu ili bašti, pobrinite se za setvu sada. Pogledajte šta počinjemo da uzgajamo u februaru i martu

Šta sejati u februaru i martu? Pripremite svoju "sobnu" baštu na vreme

Shutterstock

U prodavnicama se već mogu videti kesice sa raznim semenkama. Sve zato što su februar i mart savršeno vreme za setvu, koja je osnovni način razmnožavanja biljaka. Najbolje je nabaviti seme u baštenskim prodavnicama. Trebalo bi da budu hermetički zatvorene.

Klice

Februar je pravo vreme da razmislite o setvi klica. Seme za klice rotkvice, mungo pasulja, kao i potočarke, sočiva, pa čak i brokolija je savršeno. Da bi klice što bolje rasle, vredi se opremiti posebnom posudom za sejanje od stakla ili keramike. Na kraju krajeva, tegla i gaza će takođe raditi.

Ruzmarin 

Ako sanjate o kuhinji ispunjenoj aromom svežeg bilja, razmislite o tome u februaru. Počnite sa estragonom, žalfijom i ruzmarinom. Ipak, sačekajte mart za bosiljak i majoran. Postrojenje za uzgoj postavljeno na prozorskoj dasci uspešno će preživeti do toplih i sunčanih dana.

Petunije 

Čovek ne živi samo od hrane. Neki ljudi definitivno više vole da uzgajaju cveće. Dobra vest je da ni oni ne moraju da čekaju da dođe proleće. Krajem zime, u februaru, seju se jednogodišnje biljke kao što su patagonijska verbena, petunija, lepi jova. Važno je da rastu na toplom i sunčanom mestu, po mogućstvu na mestu gde im ne preti promaja.

Šargarepa

Prelaz februara i marta je omiljeno vreme amatera kućnih povrtnjaka. Početkom marta seje seme za šargarepu, spanać, praziluk i mirođija. .

 

Komentari (0)
Loading