Evo zašto patike, kupaće gaće i kravate treba držati ŠTO DALJE od mašine za veš

Naj žena Vesti 31.08.2021 19:47 0

Iako mnogi tvrde da je pranje veša jednostavan kućni posao, neke će iznenaditi činjenica da podosta greše u njemu

Evo zašto patike, kupaće gaće i kravate treba držati ŠTO DALJE od mašine za veš

pixabay

Svi mi ponekad grešimo, pa na ovaj ili onaj način upropastimo omiljenu majicu ili obojimo neki beli veš. Kako do toga ne bi došlo pažljivo pročitajte, a potom primenit ove savete, pošto ipak postoji skriveni pravilnik za pranje veša.

Stvari koje bi pažljivo trebali prati su:

Kupaći kostimi

I pored toga što su napravljeni da traju u vodi, nikada ih nemojte stavljati u mašinu za pranje veša. Mašinsko pranje može oštetiti bretele i postavu u njima, zato se i savetuje da ih perite ručno, najbolje po povratku sa plaže ili bazena.

Kožne patike i jakne

Neki delovi kožnih patika su spojeni lepkom, a pa ih voda i toplina mogu značajno oštetiti, iscepati ili naborati. Međutim, ako imate platnene patike, bez straha ih možete prati na ovaj način. 

Odeća napravljena od vune, kašmira ili baršuna

Uvek detaljno pročitajte šta piše na etiketi. Retki su predmeti napravljeni od vune i kašmira koji se mogu prati u mašini, ako ona nema za to predviđen program. Većinu treba tretirati nežno, odnosno prati ručno.

Brushalter

Savetuje se da ih uvek perite ručno blagim deterdžentom ili šamponom za bebe. Napunite lavor sa hladnom vodom i stavite grudnjake u nju. Posle 20 minuta isperite i ostavite negde da se dobro osuše.

Kravate

Kravate se uglavnom prave od svile, a njihova struktura se može deformisati prilikom pranja u mašini, piše "Klix.ba".

Jastuci i dušeci od čvrste pene

Centrifuga će uništiti jastuke, dušeke od čvrste pene i slične stvari. Radije napunite kadu toplom vodom, naspite deterdžent i ručno ih operite.

Komentari (0)
Loading