Kako najlakše da se rešite DLAKA koje za sobom osavljaju vaši kućni ljubimci, evo par trikova

Vesti 01.03.2022 12:00 1

Za čišćenje ovog tipa uvek možete da kupite četke namenjene za to, ali mi vam otkrivamo trik kako da uštedite vaš novac

Kako najlakše da se rešite DLAKA koje za sobom osavljaju vaši kućni ljubimci, evo par trikova

Shutterstock

Vaše kuce i maci će u ovom periodu da se linjaju više nego do sada. Bitna stavka za vas i za vaše ljubimce je da ih što češće češljate, kako biste izvukli što više dlaka sa njih. Kada ih četkate vi pored dlaka skidate i nakupljenu prašinu.

Ovim trikom oslobodićete se dlaka i usisavanje će vam bii efikasnije.

1. Gumena rukavica, gumena četka ili brisač za prozore. Deluju po istom principu. Kratkim pokterima prelazite preko površine koju želite da očistite, dlake će se skupiti na gomilu i vi ih samo pokupite i bacite. Poželjno je da sredstvo za koje se odlučite bude vlažno jer će imati više efekta. Mogu se koristiti čak i gumene japanke na isti način.

2. Sunđer za sudove će na sličan način pokupiti dlake. Takože treba da bude vlažan, treba preći grubljom stranom preko površine.

3. Samolepljivu traku obmotati oko ruke i njome prelaziti preko površine sa koje sakupljate dlake, one će ostati na traci i tako ćete ih pokupiti. Samo što traku morate da menjate pa će vam trebati dosta.

Uvek možete kupiti četke baš napravljene za ovu namenu.

Da bi usisavanje imalo više efekta najbolje je da površinu naprskate razređenim omekšivačem i ostavite da odstoji neko vreme. Posle ćete lakše usisati, a stan će lepo mirisati.

Sve ovo važi i za čišćenje dlaka i u autu ako imate običaj da svog ljubimca vodite sa sobom.

Još jedan savet plus. Ukoliko dođe do “nezgode” s vašim ljubimcem, neprijatan miris ćete ukloniti tako što mrlju na tepihu upijete krpom natopljenom rastvorom vode i alkoholnog sirćeta, a kad se osuđi pospete sodom bikarbonom i posle nekog vremena usisate.

Komentari (1)
Loading
Gry
01.03.2022 12:46

...a zar nije lakše da ga držite u dvorištu ?