RHMZ savetuje da danas ponesete KIŠOBRAN, a za vikend najavljuje DRASTIČNU promenu

Naj žena/Mondo Vesti 01.09.2021 09:31 0

Vremenska prognoza do kraja ove nedelje predviđa osveženje, pa otopljenje

RHMZ savetuje da danas ponesete KIŠOBRAN, a za vikend najavljuje DRASTIČNU promenu

pixabay

U sredu u celoj Srbiji svežije za oko pet stepeni uz promenljivu oblačnost sa prolaznom kišom ponegde, a na jugu popodne lokalni pljuskovi. Kiša neće pasti u svim krajevima, a veće šansa je na jugozapadu i jugu Srbije. Vetar umeren do pojačan severozapadni i severni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura od 12°C do 16°C, a maksimalna od 19°C u Subotici do 25°C na jugu, u Leskovcu, ali i tamo u padu popodne.

U Beogradu svežije uz promenljivu oblačnost sa malo kratkotrajne kiše sredinom dana. Vetar umeren severozapadni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura 15°C, a maksimalna oko 20°C.

U Nišu promenljiva oblačnost sa sunčanim intervalima uz moguće malo kratkotrajne kiše popodne. Vetar umeren do pojačan severozapadni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura 14°C, a maksimalna do 24°C, popodne u padu.

U Užičkom regionu malo svežije uz promenljivu oblačnost sa prolaznom kišom sredinom dana i popodne. Vetar umeren severozapadni i severni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura od 12°C do 14°C, a maksimalna od 22°C do 23°C, na Zlatiboru i Tari do 17°C.

Vojvodinu očekuje vreme svežije za oko 5 stepeni uz promenljivu oblačnost sa prolaznom kišom ponegde, a na jugu popodne lokalni pljuskovi. Kiša neće pasti u svim krajevima, a veće šansa je na jugozapadu i jugu Srbije. Vetar umeren do pojačan severozapadni i severni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura od 11°C do 15°C, a maksimalna od 19°C na severu Vojvodine do 21°C na jugu.

U Novom Sadu svežije uz promenljivu oblačnost sa moguće malo kratkotrajne kiše pre podne, a zatim suvo sa sunčanim intervalima. Vetar umeren do pojačan severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 14°C, a maksimalna oko 20°C.

Suboticu očekuje svežije vreme uz promenljivu oblačnost sa malo kratkotrajne kiše pre podne, a zatim suvo sa sunčanim intervalima uz promenljivu oblačnost. Vetar pojačan severni i severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 14°C, a maksimalna oko 19°C.

Vreme narednih dana:

U četvrtak sveže i suvo sa sunčanim intervalima uz umerenu oblačnost. Vetar slab do umeren severozapadni i severni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od 9°C do 14°C, a maksimalna od 20°C na severu Vojvodine do 24°C na jugu Srbije.

U petak i za vikend postepeno toplije i pretežno sunčano sa slabim dnevnim razvojem oblaka za vikend. Jutra će biti vrlo sveža u petak i subotu. Na jugu Srbije u nedelju naoblačenje sa mogućom kišom na tom području.

Komentari (0)
Loading