Da li ste primetili ZLATNO PRAVILO? Banane na KASI uvek imaju istu ŠIFRU i to je broj JEDAN, proverite zašto!

Vesti 25.08.2022 13:35 0

Banane se nalaze na policama tokom čitave godine, a ako ih redovno kupujete zante i sami da su uvek obeležene istom šifrom

Da li ste primetili ZLATNO PRAVILO? Banane na KASI uvek imaju istu ŠIFRU i to je broj JEDAN, proverite zašto!

Shutterstock

Možda se nikada niste zapitali zašto je tako, ali ako bolje razmislite, shvatićete da nigde ni na jednoj vagi verovatno niste videli drugu šifru za banane.

Zašto je to tako?

Razlog je i više nego jednostavan, a leži u njihovoj popularnosti i prodaji.

Naime, banane su među najprodavanijim proizvodima u prodavnicama, kako u velikim trgovačkim centrima tako i u malim lokalnim prodavnicama.

Banane se nalaze na policama tokom čitave godine, nezavisno od godišnjeg doba, i uvek se odlično prodaju.

Zbog toga je najpraktičnije da dobiju broj jedan, kako ih kupci ne bi dugo tražili. Sa ovim fenomenom delimično ima veze i abeceda, navode neki mediji, ali prednost u ovom slučaju ipak ima prodaja i popularnost voća. Primera radi, neosnovano bi bilo da taj broj dobiju avokado ili ananas Možda bi sa jabukama bila druga priča?

Stranica "Science Meets Food" piše da je banana najpopularnije voće na svetu i da je četvrta najvrednija prehrambena kultura na svetu, odmah iza pšenice, pirinča i mleka.

"National Geographic 'piše da banane čine otprilike 75 posto trgovine tropskim voćeem. Godišnje ih pojedemo više od stotinu milijardi,a ujedno su i vo'e koje se najvi[e izvozi u svetu.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading