Sve im se VIDI na licu: PAROVE KOJI DIVLJAJU U KREVETU možete prepoznati za SEKUND!

Vesti 25.02.2022 21:21 0

Američki psiholog i terapeut Džon Gotman je celu karijeru posvetio istraživanju bračnih odnosa

Sve im se VIDI na licu: PAROVE KOJI DIVLJAJU U KREVETU možete prepoznati za SEKUND!

Shutterstock

Gotman je više od 30 godina proveo u braku sa psihološkinjom Džuli Švarc Gotman sa kojom je osnovao institut za pomoć parovima.

U intervjuu za "Psychology Today" Džon i džuli du pričali o tome kako parovi u dugim vezama moraju da rade na poboljšanju svog seksualnog života.

Tom prilikom Džon je otkrio i navike parova koji imaju odličan seksualni život: Jedna stvar ga je impresionirala prilikom analiziranja toga šta je neophodno za sjajan seksualni život, kako se romansa i strast održavaju u vezi te i kako se neguje seksualna želja. U knjizi "The Normal Bar" predstavio je istraživanje sprovedeno na 70.000 parova u 24 zemlje širom sveta. uspeo je da izdvoji navike parova sa dobrim seksualnim životom i u pitanju su vrlo jednostavne stvari.

  • Svaki dan govore jedno drugom koliko se vole i to zaista i misle.
  • Ljube se bez posebnog  povoda.
  • Međusobno dele komplimente.
  • Jedno drugom pripremaju romantična iznenađenja.
  • Izlaze u restorane.
  • Često se maze.
  • Izražavaju nežnost i u javnosti.

Ovo nije naučna fantastika. Tajna dobre seksualne veze je u tome da doslovno ostanete u fizičkom kontaktu jedno sa drugim.

Džuli je napomenula da su parovi često pod pritiskom jer imaju pogrešna očekivanja od seksualnog odnosa.

Ljudi misle da seks mora da  bude savršen i izgleda holivudski. To jednostavno nije realino. Seks mora da održava samo ono što vi želite. Ne mora uvek da bude ni savršen ni romantičan. Ta spoznaja parovima daje slobodu da budu ekspresivni i kreativniji u krevetu.

Komentari (0)
Loading