Ne preskačite ih: Ovi jutarnji RITUALI će vam osigurati RADOSTAN dan!

Vesti 06.03.2022 08:30 0

Male jutarnje navike mogu popraviti vaše raspoloženje i omogućiti vam da se ceo dan osećate odlično

Ne preskačite ih: Ovi jutarnji RITUALI će vam osigurati RADOSTAN dan!

pixabay

Hidrirajte se

Naše telo se sastoji se od dve trećine vode, što dovoljno govori o tome koliko voda igra ogromnu ulogu u našem životu. Bez nje ne bismo mogli da funkcionišemo.Čak i sitnice koje i ne primećujemo, poput vlaženja očiju i pokretljivosti zglobova, pravilne i redovne probave, sve su to rezultati pravilne hidratacije organizma.

Konzumacija dovoljne količine vode utiče i na proces mršavljenja ali i na celokupno zdravlje, jer ona ne samo da smanjuje apetit, već i jedna čaša prije obroka može smanjiti unos hrane. Mnogi zaboravljaju koliko je važan unos tečnosti u organizam, posebno ujutro nakon buđenja. Odmah nakon što se probudite popijte čašu vodu, ona će vam pomoći da ubrzate metabolizam.

Duboko dišite

Duboko disanje utiče na pravilan rad organizma,ali i na opuštanje. Nametnuti tempo života često nam ne ostavlja prostora za ovu vrlo jednostavnu vežbu koja je izuzetno važna za naše psihičko zdravlje.

Pomaže u oslobađanju od negativnih misli, vraća nas u sadašnji trenutak i umiruje naš nervni sistem. Postoji mnogo različitih tehnika disanja, a na vama je da odaberete onu koja vam najbolje odgovara. Jednom kada disanje shvatite ozbiljno, vaš organizam će vam biti zahvalan, vaše telo i um mirniji, a vi zadovoljniji.

Jedite zdravo, ne preskačite doručak

Čak i ako niste gladni, doručkujte. Ako želte da smršate, ne bi trebalo da preskačete ovaj obrok. Neka vaš jutarnji obrok bude lagan i bez šećera. 

Pokrenite se

Ako rano ujutru idete na posao, probajte da pešačite. Većina ljudi provodi osam sati na poslu u sedećem polažaju. To naravno nije dobro za naš organizam. Potrudite se da što više šetate. Ako vam odlazak do posla podrazumeva gradski prevoz, prošetajte bar nekoliko stanica.

Komentari (0)
Loading