Konačno će RERNA da vam zasija bez upotrebe hemijskih sredstava, sa samo dva sastojka iz vaše kuhinje postignite VRHUSKI sjaj

Vesti 31.05.2022 08:00 0

Čišćenje rerne jedan je od težih zadataka. Uklanjanje masti i ostataka hrane sa teško dostupnih površina često je muka. Pogotovo ako "zaboravimo" da je odmah operemo. Nakon nekoliko upotreba, rerna se jako zaprlja i staklo u njoj više nije prozirno.

Konačno će RERNA da vam zasija bez upotrebe hemijskih sredstava, sa samo dva sastojka iz vaše kuhinje postignite VRHUSKI sjaj

Shutterstock

Kako brzo i efikasno očistiti rernu?

Postoji mnogo proizvoda za pranje rerne, ali i stvari iz kuhinje će vam pomoći. Oni su jeftini, ekološki i ne zahtevaju mnogo problema.

Rerna se lako čisti mešavinom sode bikarbone, vode i sirćeta. Ako je uređaj jako prljav, prvo nanesite ovu pastu na celu površinu i sačekajte oko 20 minuta. Nakon toga, počnite nežno da ga trljate iznutra.

Druga metoda je stavljanje vode u posudu otpornu na rernu i zagrejte je na visokoj temperaturi (najmanje 150 stepeni Celzijusa) nekoliko minuta. Vodena para će omekšati prljavštinu i olakšati njeno uklanjanje. Neki ljudi preporučuju da u ovu ključalu vodu dodate limun ili limunov sok. Kada se rerna rmalo ohladi, možete početi sa čišćenjem.

Komentari (0)
Loading