Kako KUVATE JAJA? Istu GREŠKU svi pravimo godinama, najbitnije je u kakvoj se vodi spremaju

M. G. Vesti 15.03.2022 17:10 0

Kuvanje jajeta se smatra jednim od najlakših kulinarskih zadataka i to svi znamo od malih nogu.

Kako KUVATE JAJA? Istu GREŠKU svi pravimo godinama, najbitnije je u kakvoj se vodi spremaju

pixabay

Prema novom videu na TikTok-u, ljudi godinama pogrešno kuvaju jaja i sve je u vezi sa temperaturom vode.

- Trebalo je 30 godina da saznamo da je potrebna veština za kuvanje jaja - stoji na nalogu LifeTipSing, koji je okačio video snimak.

Ispravan način

Dok mnogi ljudi koriste kipuću vodu u koju stavljaju svoja jaja, ovo čini površinu jajeta zelenom.

- Ovo je gvožđe sulfid koji može izazvati enteritis. Umesto toga, koristite hladnu vodu sa dodatom kašikom soli, ubacite jaja i kuvajte osam minuta. Sačekajte pet minuta nakon što isključite vatru, izvadite jaja i stavite u hladnu vodu - objasnili su u videu.

 

 

U kuvanju jaja na pravi način, žumance je "narandžasto-žuto, što ih čini zdravijim za jelo".

Lakše se ljušti

Nakon što su odgledali video, gledaoci su otišli ​​u odeljak za komentare kako bi procenili novu metodu.

- Ovako sam godinama kuvala svoja jaja - napisala je jedna osoba - Ne mogu da verujem da ljudi ovo tek otkrivaju. Osim toga, to olakšava ljuštenje jaja.

- Samo ih stavite u hladnu vodu posle ključanja, nema potrebe za solju - dodao je neko drugi.

Drugi su insistirali da je zelena boja jajeta na video snimku posledica toga što je prekuvano.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading