Dodajte jedan sastojak u šampon, a EFEKAT će vas ostaviti bez daha

Vesti 06.03.2022 15:55 0

Ovaj jeftin i široko dostupan proizvod će se verovatno naći u svakoj kuhinji. Ima mnogo upotreba, od kojih je jedna poboljšanje izgleda naše kose. Samo dodajte malo u šampon da vidite razliku. Efekat je vidljiv nakon prve upotrebe. Kosa dobija sjaj, reflektuje se iz korena i dobija volumen

Dodajte jedan sastojak u šampon, a EFEKAT će vas ostaviti bez daha

unsplash.com

U apotekama imamo veliki izbor razne kozmetike za negu i oblikovanje kose, ali kućne metode koje koriste naše majke i bake i dalje odlično funkcionišu. Često su efikasni kao proizvodi u prodavnicama, a istovremeno su mnogo jeftiniji i ekološki prihvatljiviji.

Tretmani kose - koji su najefikasniji?

Jedan od njih je dodavanje sode bikarbone u vaš šampon. Zašto to trebate da uradite? Mnogo je razloga. Ovo je odličan način da temeljno očistite pramenove ne samo od prašine i sebuma, već i od kozmetike za oblikovanje. Kosa će vratiti volumen i sjaj. Takođe će se lepo odraziti iz korena . Štaviše, takvo pranje smanjuje njihovu masnoću. Soda bikarbona takođe će vam pomoći da se nosite sa svrabom. I najbolje je to što su troškovi takvog tretmana doslovno ni 100 dinara. Paket sode bikarbone možete kupiti u bilo kom supermarketu i trajaće mnogo meseci.

Trik sa sodom bikarbonom i šamponom posebno će se svideti ljudima sa tankom i nežnom kosom. Obično je spljoštena i ima tendenciju da se brzo masti.

Kako koristiti sodu bikarbonu na kosi?

U bočicu šampona možete dodati kašiku sode bikarbone i koristiti je za pranje kose. Bolji način je, međutim, razblažiti šampon sa vodom i dodati mu prstohvat sode bikarbone. Zatim operemo kosu kao i obično. Ne trljamo previše. Sama kosa ne treba pranje. Tekuća pena im je dovoljna. Većina prljavštine se nakuplja u korenu.

Drugi način je da napravite rastvor vode i sode bikarbone i isperite kosu njome (1 kašičica sode bikarbone po čaši vode). Ovaj tretman ima jači efekat čišćenja i ne treba ga koristiti više od jednom mesečno. U suprotnom, može iritirati kožu glave i dovesti do suve kose.

Takođe, zapamtite da ne koristite sodu bikarbonu na sveže obojenoj kosi - to može ubrzati ispiranje boje.

Nakon pranja kose šamponom sa dodatkom sode, vredi koristiti sirće ili ispiranje limunom za uravnoteženje pH. Tada je dobra ideja nanijeti bogatu, intenzivnu masku.

 

Komentari (0)
Loading