NOVO ISTRAŽIVANJE: Svaka treća žena menja ponašanje na prvom sastanku, a posle se KAJE, evo o čemu je reč!

Vesti 18.03.2022 16:03 0

Jedno novo istraživanje pokazuje da svaka treća žena menja svoje ponašanje na prvom sastanku i to samo da bi se muškarac osećao bolje

NOVO ISTRAŽIVANJE: Svaka treća žena menja ponašanje na prvom sastanku, a posle se KAJE, evo o čemu je reč!

Shutterstock

Zapravo, akcenat je na tome da se muškarac oseti što moćnije.

Istraživanje je sprovela kompanija "YouGov" u saradnji sa dejting aplikacijom "Bumble". Učestvovalo je 2.000 ispitanika iz Velike Britanije. Iako su ispitanici potvrdili da teže jednakosti u vezama, većina se i dalje pridržava ustaljenih rodnih uloga, prenosi magazin "Independent".

Žene menjaju svoje ponašanje na ljubavnim sastancima kako bi omogućile muškarcima da se prilagode očekivanjima društva - on navodno treba da bude vođa u svakom smislu te reči.

Više od polovine ispitanih ljudi (52 odsto) navelo je da očekivanja zasnovana na rodnom identitetu dovode do promene u njihovom ponašanju, dok je 51 odsto priznalo da su zbog toga pod stresom.

Zabrinutost zbog potencijalnog osuđivanja okoline zbog nedostatka seksualnog iskustva pokazalo je 18 odsto muškaraca, a jedna od pet žena strahuje da će biti iskritikovana zbog broja seksualnih partnera.

Aplikacija "Buble" je poručila svim korisnicima da sa budućim partnerima treba da razgovaraju o tome kako društvena pravila o rodnim ulogama utiču na njihov odnos.

"Moramo postati svesni ovog problema jer je to prvi korak u postizanju jednakosti", naveli su.

Komentari (0)
Loading