Ne možete da otvorite VRATA od veš mašine, zaključala su se? Pogledajte par trikova kako brzo da ih otvorite

K.Ć. Vesti 21.03.2022 19:37 0

Brava za vrata mašine za pranje veša je potrebna da bi se sprečilo njeno otvaranje tokom rada. Nažalost, ponekad zalupljena vrata neće da se otvore čak ni nakon što je pranje završeno. Tada je neophodno hitno otvaranje. Evo kako da otvorite zaključana vrata mašine

veš

Shutterstock

Mašina za pranje veša je uređaj koji ne može nedostajati u modernom domu. Obično ne izaziva probleme sa kojima sami ne bismo mogli da se izborimo. Međutim, povremeno se može pojaviti greška koja izgleda ozbiljnija nego što zaista jeste. 

Blokada na kraju pranja - najčešći uzroci

Glavni zadatak brave je da spreči otvaranje mašine za pranje veša tokom pranja. Tačnije, radi se o sprečavanju izlivanja vode. Struktura brave, bez obzira na njen tip, zavisiće od toga da li je u uređaju ostalo vode ili ne. Ako, na primer, nije bilo moguće isključiti mašinu za pranje veša u normalnom režimu, jer je došlo do nestanka struje, možda ćemo imati problem da otvorimo zaključana vrata.

Ako voda poplavi filter mašine za pranje veša, vaš prvi korak bi trebalo da bude korišćenje odvoda za slučaj nužde. Znajući koliko je mašina za pranje veša teška, savetujemo da je ne naginjete da bi se ispraznila. U većini mašina za pranje veša trebalo bi da postoji mogućnost ispuštanja vode pomoću odvodnog creva.

Drugi razlog može biti mehaničko oštećenje brave ili oštećenje žica u slučaju elektromagnetne brave. Stoga, u slučaju kvarova u različitim vrstama mašina za pranje veša, potrebno je postupiti malo drugačije.

Možda će biti potrebno pozvati specijaliste ako je blokada ozbiljno oštećena. Međutim, u mnogim slučajevima možemo sami da isprobamo različite metode otvaranja u nuždi. Pored toga, dobro je znati kako onemogućiti zaključavanje vrata na mašini za pranje veša.

Kako otvoriti blokirana vrata iz mašine za pranje veša?

Odgovarajući na pitanje kako otvoriti zaključana vrata mašine za pranje veša, govorimo o situaciji u kojoj je pranje prekinuto ili je nemoguće otvoriti zaključana vrata čak i nakon desetak minuta nakon pranja. Pri završetku normalnog pranja, brava može ostati zaključana nekoliko minuta, samo sačekajte. Evo nekoliko načina koji će vam pomoći da otključate vrata mašine za pranje veša.

Filter za odvod u slučaju nužde - Pristup filteru je na dnu mašine za pranje veša, obično sa prednje desne strane. Pre nego što otvorite poklopac i izvučete crevo ili odvrnete filter, stavite ravnu posudu. U suprotnom, voda će se izliti po podu.

Ne možete da otvorite VRATA od veš mašine, zaključala su se? Pogledajte par trikova kako brzo da ih otvorite

Shutterstock

 

Resetovanje mašine za pranje veša - Ako nije problem u filteru, moguće je da je elektronika pokvarila. Ovaj metod bi trebalo da pomogne posebno u hitnom otvaranju elektromagnetne brave. Prvo isključite napajanje pomoću dugmeta tako da lampa ne svetli. Zatim izvucite kabl za napajanje iz utičnice na 10 minuta. U nekim modelima, prekidač "start / pauza" treba pritisnuti nekoliko sekundi.

Korišćenje otpuštanja u nuždi - mnogi modeli mašina za pranje veša imaju svoje mehanizme koji pomažu da se otključa brava. Ovo može biti igla ili traka za oslobađanje pored filtera. Pre upotrebe ove metode, obavezno isključite mašinu za pranje veša iz struje i uverite se da je voda ispuštena. Takođe pogledajte posebne informacije o tome kako da onemogućite zaključavanje vrata kod proizvođača mašine za pranje veša.

Nažalost, univerzalni saveti o tome kako otvoriti blokirana vrata iz mašine za pranje veša ne pomažu uvek. U slučaju ozbiljne mehaničke blokade ili oštećenja žica treba biti izuzetno oprezan. Tada je najbolje pozvati stručnjaka, moguće je da će delovi takođe morati da se zamene.

Komentari (0)
Loading