ČEMU SLUŽI FIOKA ISPOD RERNE? Njena namena nije za skladištenje TEPSIJA, otkrijte malu tajnu ŠPORETA

K.Ć Vesti 20.06.2022 16:30 0

Rukovanje šporetom nije teško, ali možda ćete otkriti da ovaj uređaj ima još nekoliko tajni. Da li znate čemu služi ova fioka na dnu? Obično služi kao dodatno mesto za tepsije ili kalupe. Vi već znate, a mi ćemo objasniti njenu stvarnu svrhu

ČEMU SLUŽI FIOKA ISPOD RERNE? Njena namena nije za skladištenje TEPSIJA, otkrijte malu tajnu ŠPORETA

unsplash

Naravno, u njoj možete držati posuđe. U stvari, međutim, fioka je napravljena za nešto potpuno drugačije. Bićete iznenađeni, ali možda će vam se svideti.

Fioka na dnu šporeta je tzv fioka za zagrevanje i služi za čuvanje tople hrane. Hranu koju više ne bi trebalo da pečete, ali ne bismo voleli da se ohladi. Mesto ispod rerne je savršeno jer ima odgovarajuću temperaturu i štiti hranu od sušenja.

Da li ste znali za to?

I to nije sve. Ovaj uređaj ima još jednu, malo poznatu, ali vrlo korisnu funkciju. Radi se o čišćenju stakla u rerni. To se može učiniti lakše i efikasnije. U mnogim modelima đporeta staklo se može jednostavno ... izvući.

Kako se to radi? Proverite uputstvo za upotrebu.

Kao što vidite, šporet je imao neke tajne u rukavu koje ste upravo otkrili. Šta još vredi znati o ovom uređaju? Jedna od funkcija zaslužuje pažnju, odnosno cirkulacija toplog vazduha. Veoma je važno i vredi ga koristiti, ali ne uvek.

Uključivanje toplog vazduha omogućava vam značajno ubrzanje procesa kuvanja. Na ovaj način štedimo vreme i električnu energiju, a hrana se ravnomerno peče spolja i iznutra. Međutim, morate znati da cirkulacija toplog vazduha neće uvek raditi. Bolje ga ne paliti prilikom pečenja delikatnih kolača poput biskvita ili lepinja.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading