Članovi kraljevske porodice NIKADA ne jedu ove 4 namirnice: Evo zašto NE smeju da se nađu na njihovoj trpezi

M. G. Vesti 26.03.2022 21:24 1

Članovi kraljevske porodice, naravno, imaju pristup svim delicijama.

Članovi kraljevske porodice NIKADA ne jedu ove 4 namirnice: Evo zašto NE smeju da se nađu na njihovoj trpezi

Profimedia, printscreen

Međutim, duže vremena postoje izveštaji o posebnim pravilima i zabranama u meniju kraljevskih osoba i po svemu sudeći, nekoliko proizvoda prema protokolu treba potpuno isključiti iz kraljevske ishrane. Šta to članovi kraljevske porodice nikada ne jedu?

Školjke

"Tokom večere, kraljevska porodica treba da bude oprezna sa školjkama zbog visokog rizika od trovanja", rekao je Grant Harold, bivši kraljevski batler i stručnjak za bonton. Posebno je strogo zabranjeno članovima kraljevskih porodica da probaju morske plodove tokom službenih putovanja u inostranstvo, jer je, prvo, nemoguće pažljivo proveriti kvalitet jela u drugoj zemlji, a drugo, zvanične ture zahtevaju striktan raspored koji se može kršiti zbog trovanja. Međutim, neki Vindsori zanemaruju ovu zabranu, a glavni „prestupnik” je princ Čarls, čija je fotografija tokom degustacije morskih plodova dugo kružila u medijima.

Crni i beli luk

Ovo pravilo je zbog elementarne kulture, jer upotreba luka ili belog luka ne stvara najprijatniji miris iz usta. Zabranu je potvrdila vojvotkinja Kamila u emisiji kulinarskog programa MasterChef Australia. Odgovarajući na pitanje šta članovi kraljevske porodice nikada ne jedu, rekla je: „Mrzim da to kažem, ali beli luk. Beli luk - ne, ne, i opet ne".

Foa gra

Foa gra je specijalitet napravljen od jetre patke ili guske. Ovu „poslasticu“ je zabranio princ Čarls pre nekoliko godina jer je bio zabrinut zbog okrutnog tretmana životinja. „Princ od Velsa ima politiku da njegovi kuvari ne bi trebalo da pripremaju foa gra“, rekao je Endrju Farkuharson, član osoblja Klarens Hausa.

Ugljeni hidrati

Reč je o krompiru, pirinču i testenini, koji se nikada ne služe na zajedničkim ručkovima i večerama sa Elizabetom II. Činjenica je da kraljica zbog svoje ishrane već duže vreme ne konzumira ugljene hidrate tokom svojih glavnih obroka (istovremeno, voli da se počasti slatkišima). I zato nikada ne bi trebalo da ugljeni hidrati budu na njenom stolu. Međutim, u svojim rezidencijama svaki član kraljevske porodice može slobodno da jede hranu po svojoj želji.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (1)
Loading
Glogov kolac
27.03.2022 01:27

Imaju puno uvrnutih ''pravila''. Oni su neka sekta.