Da vam DUŠEK bude kao nov: Za ovaj TRIK biće vam potreban samo JEDAN sastojak koji svi imamo u kuhinji

Vesti 28.03.2022 23:00 0

Prodavnice su pune raznih deterdženata za čišćenje, markiranih i skupocenih, ali to ne znači da su pouzdani i bezbedni, štaviše neki od njih mogu uticati ili čak narušiti vaše zdravlje

Da vam DUŠEK bude kao nov: Za ovaj TRIK biće vam potreban samo JEDAN sastojak koji svi imamo u kuhinji

Shutterstock

Dok sledeći put budete razmišljali koji od ovakvih „brendiranih“ proizvoda da kupite, pomoći ćemo vam kako da veoma lako pronađete sredstvo za čišćenje, koje je pritom potpuno bezbedno po vas i vaših ukućana, a nalazi se verovali ili ne, u vašoj kuhinji. Reč je o sodi bikarboni.

Sipajte sodu bikarbonu na vaš dušek i gledajte šta će da se desi. Ovim postupkom ćete otkloniti prljavštinu, znoj, mrtve ćelije kože, prašinu i neprijatne mirise sa vašeg dušeka. Postupak je sledeći:

Usisajte dušek

Zatim koristeći cediljku pospite sodu bikarbonu po površini, trebaće vam veće pakovanje sode bikarbone. Možete i dodati nekoliko kapi aromatičnog ulja.

Ostavite dušek posut sodom bikarbonom par sati, najbolji rezultati su ako ostane posut jedan dan.
Nakon navedenog vremena usisajte vaš dušek.

Soda bikarbona je zaista neverovatan sastojak, celu kuću možete očistiti sa njom, a pritom je potpuno bezbedna po vas ili vašu okolinu.

Možete je koristiti na bilo kojoj površini ili materijalima sem na prirodnom. Veoma je korisna kod pranja veša, čišćenja kuhinje, otklanjanja neprijatnih mirisa, koristi se i za kuvanje. Soda bikarbona je dobra za vašu kožu, kosu kao i za vaše zube.

Komentari (0)
Loading